Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Provoní brněnský zimák slivovice? Vsetín by mohl v aréně Komety bojovat o extraligu

Vsetínským hokejistům se letos podařilo ovládnout druhou nejvyšší českou hokejovou soutěž. Ve finále Chance ligy porazili rivala ze Zlína 4:1 na zápasy a radují se z postupu do baráže o extraligu. O účast v nejvyšší soutěži však kvůli pravidlům extraligy Vsetín nemůže bojovat na slavném domácím stadionu Na Lapači. Velmi pravděpodobně bude mít Vsetín domácí prostředí během baráže ve Winning Group Areně, domově brněnské Komety.

Vsetín nemůže bojovat o extraligu doma, horkým kandidátem je Brno

Hokejisté Vsetína si vybojovali titul prvoligových šampionů, když v play off postupně prošli přes Přerov, Jihlavu a Zlín. V tom, aby učinili poslední krok k postupu do nejvyšší soutěže, jim budou stát hokejisté Kladna. Právě kladenští Rytíři skončili v letošním ročníku extraligy beznadějně poslední a budou hájit extraligovou příslušnost proti Vsetínu.

Spanilou jízdu Vsetína sledovali jeho fanoušci na natřískaném stadionu Na Lapači, slavném hokejovém stánku, který oficiálně pojme 5400 diváků. V kuliisách Lapače provoněného slivovicí získal Vsetín mezi lety 1994 a 2001 hned šestkrát titul mistra republiky. Fandové Vsetína by si přáli, aby na svém milovaném stadionu mohli v následujících dnech sledovat návrat žluto-zelených mezi českou hokejovou elitu, to jim však vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje nedopřeje.

Na Lapači chybějí moderní odpružené mantinely a schází vyšší kapacita míst k sezení. Vedení asociace už dříve rozhodlo, že letos žádné výjimky nebude udělovat, a tak musí Vsetín bojovat o extraligu mimo Lapač. Horkým kandidátem je právě Brno.

„Poslední zpráva je taková, že hlavním favoritem je aréna Komety Brno,“ nechal se slyšet kouč Vsetína

Vsetínský kouč chtěl mít domácí prostředí v ostravské Porubě. „Chtěl jsem hrát v Porubě, ale z nějakého důvodu to tam nevyšlo. Komunikovali jsme také s dalšími týmy, ale poslední zpráva je taková, že hlavním favoritem je aréna Komety Brno,“ uvedl po finálové sérii se Zlínem hlavní trenér Vsetína Jiří Weintritt.

„Na Kometě jsem nikdy nehrál. Mám na kontě jedenáct utkání v extralize, ale tam jsem se nedostal. Ani jako divák. Tak se tam alespoň podívám,“ uvedl pro server hokej.cz obránce Vsetína Ondřej Smetana. „Nebudu lhát, že to pro nás není hendikep. Je to smutné, Lapač je Lapač. Ale věřím, že lidi za námi dorazí i do Brna a udělají stejnou atmosféru. I když ta z Lapače se asi nikde jinde v republice vytvořit nedá,“ doplnil.

Brněnská strana zatím hostování Vsetína nepotvrdila

Majitelem Winning Group Areny je brněnský magistrát, Kometa Brno si halu od města pronajímá. Brněnská strana však zatím hostování vsetínského klubu v domácí aréně Komety naší redakci potvrdit nechtěla.

Tiskové oddělení brněnského hokejového klubu odmítlo naší redakci poskytnou ve věci pronájmu haly vsetínskému klubu věci oficiální vyjádření.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Patrik Žák/VHK ROBE Vsetín

Štítky sport, hokej, Vsetín, Kometa, extraliga, baráž, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoní brněnský zimák slivovice? Vsetín by mohl v aréně Komety bojovat o extraligu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.