Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Útočník Komety Tomáš Vincour končí hráčskou kariéru. Rozšíří sportovní úsek klubu

Hokejový útočník Tomáš Vincour se rozhodl ve 33 letech ukončit hráčskou kariéru. Dvojnásobný extraligový šampion v dresu Brna, za které doposud hrál, rozšíří sportovní úsek Komety. Moravský klub o tom informoval na webu.

„Konec jednou přijít musel. Dostal jsem zajímavou nabídku pracovat pro klub, rozšířit tým ve sportovním úseku. Chtěl bych Kometě vrátit to, co ona dala mně. Těším se na to a věřím, že mě bude práce naplňovat a budu klubu prospěšný," uvedl Vincour.

Odchovanec Komety se do mateřského klubu vrátil ze zahraničí v roce 2016, po dvou sezonách odešel do Hradce Králové, ale v roce 2019 zamířil zpět do Brna. V extralize Vincour odehrál 364 utkání s bilancí 82 branek a 78 asistencí. Vedle toho hrál i v KHL za Kazaň a Novosibirsk, sedm sezon působil i v zámoří. V NHL odehrál 95 zápasů a zaznamenal 17 bodů (7+10) za Dallas a Colorado.

„Na co budu nejvíce vzpomínat? Určitě to bude první zápas a gól v NHL a samozřejmě na dva tituly s Kometou se nedá zapomenout. Byla to velká jízda, první rok jsem byl sice ve finále zraněný, ale vynahradil jsem si to společně s klukama o rok později," řekl Vincour.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Vincour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Komety Tomáš Vincour končí hráčskou kariéru. Rozšíří sportovní úsek klubu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.