Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa i podruhé vyhrála v Litvínově a vyrovnala na 2:2 na zápasy

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy v Litvínově 5:1, uspěli i podruhé na ledě soupeře a po úvodních dvou prohrách ve vlastní hale vyrovnali stav série na 2:2. Gólem a dvěma asistencemi k tomu pomohl útočník Jakub Flek. Pátý zápas série hrané na čtyři vítězství se bude hrát v neděli v Brně, v úterý se určitě ještě vrátí na sever Čech.

Do první velké šance se dostal v čase 3:59 Flek a hned z toho byl gól. Reprezentační útočník se prohnal kolem Šaldy, který upadl, s forhendovým zakončením počkal na ideální chvíli a překonal Tomka. Střelec gólu pak musel na trestnou lavici, ale Kometa se ubránila. Jen krátce po skončené přesilovce mohl v 9. minutě vyrovnat Koblasa, ale Furch zasáhl pravým betonem.

O tři minuty později Brňané zvýšili. Šalda ztratil puk a po následné kombinaci Komety se trefil z pravého kruhu americký bek Moro, který se v 17. utkání v české extralize radoval z premiérové branky. Hosté nadále hrozili a po kombinaci s Flekem se dostal před Tomka Cingel, další nebezpečnou situaci zakončoval Vincour. Litvínov se neprosadil ani při trestu Kučeříka, který se po návratu na led ještě před pauzou natlačil před litvínovskou branku, ale Tomek zasáhl.

Po 82 sekundách druhé třetiny Kometa pojistila vedení. Pospíšil zachytil rozehrávku v obranném pásmu, projel mezi Šaldou a Baránkem a trefil se k pravé tyč. Tomka nahradil v brankovišti Vervy Zajíček. V polovině utkání po Czuczmanově střele se dostal k bekhendové dorážce Havelka, brněnský gólman ale jeho pokus kryl.

V 32. minutě po protiútoku trefil Moses z pravého kruhu bližší tyč. Branky se dočkal americký kanonýr o dvě minuty později v přesilovce kvůli litvínovské hře s šesti hráči v poli. Po Flekově nabídce se trefil z levého kruhu a přesouvající se Zajíček neměl šanci zasáhnout. V 38. minutě se dostal do úniku Ondřej Kaše, ale Furch udržel čistý štít.

V úvodu závěrečného dějství zahrozil za hosty Marcinko a Litvínovu se nedařilo ani v přesilovce při Zbořilově trestu. Naopak v oslabení ujel Zaťovič, ale na Zajíčka nevyzrál. Ve 49. minutě měl blízko k páté brance Pospíšil, jehož střela se odrazila od levé tyče do pravé, než puk přikryl Zajíček.

Litvínov nebezpečný nebyl, naopak další možnost měl Moses a při Zaťovičově trestu dokonce v oslabení po spolupráci s Flekem skóroval Marcinko, který překonal Zajíčka z pravého kruhu. V pokračující přesilovce ještě sebral Furchovi čisté konto Koblasa, jemuž nabil na levý kruh Kirk.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Koblasa (Kirk, Baránek) - 5. Flek, 12. Moro (Okál, Kohout), 22. K. Pospíšil, 34. Moses (Flek, Zaťovič), 54. Marcinko (Flek). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Litvínov: M. Tomek (22. Zajíček) - Demel, Zile, Baránek, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Strejček - Koblasa, M. Sukeľ, Kirk - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Válek, Jurčík, A. Kudrna - Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Brno:­ D. Furch - Gazda, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Moro, L. Kaňák, Osburn - J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil - Flek, Cingel, Zaťovič - Moses, A. Zbořil, Vincour - Kohout, Kollár, Okál. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, extraliga, čtvrtfinále, play off, Brno, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa i podruhé vyhrála v Litvínově a vyrovnala na 2:2 na zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.