Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lední medvěd na dresu Kometě štěstí zatím nepřinesl. V prvním čtvrtfinále prohrála s Litvínovem po nájezdech

Hokejisté Litvínova vstoupili do čtvrtfinále play off extraligy vítězstvím 2:1 po samostatných nájezdech v Brně. Vervu poslal do vedení v 11. minutě obránce Radim Šalda, Kometa vyrovnala v čase 58:52 gólem Lukáše Cingela. Rozhodla až devátá série samostatných nájezdů, kdy se podruhé po sobě prosadil Ondřej Kaše. Litvínov tak vyhrál šesté utkání po sobě. Druhý zápas se hraje v pondělí od 17:00 opět v Brně.

Už první minuty zápasu ukázaly, že tato série bude plná emocí, soubojů a potyček. Jako první poznal tvrdost brněnského Vincoura Ondřej Kaše, ale litvínovská přesilovka vyzněla vniveč. Více se před svého někdejšího spoluhráče Tomka v brance Vervy tlačila Kometa. Ščotka z mezikruží pálil těsně mimo, v sedmé minutě vyřešil Czuczman závar po spolupráci Fleka s Cingelem.

Litvínov se dostal do vedení poměrně lacino. Obránce Šalda najel do přečíslení, jeho bekhendový nához lehce tečoval Ďaloga a puk skončil za zády překvapeného Furcha. Vzápětí mohl vyrovnat navrátilec do domácí sestavy Kučeřík, jenže Tomek jeho dělovku chytil. Brno sice mělo mírnou převahu, ale na důslednou a pečlivou obranu "Chemiků" jeho útočníci nevyzráli.

Po první přestávce Kometa zlepšila pohyb i kombinaci a hned po pár vteřinách mohl vyrovnat Kollár. Tomek ve spolupráci s obránci i tuto situaci ustál. V 29. minutě přečkala Kometa Czuczmanovu šanci, po ní se po jedné z mála drobných chyb litvínovské obrany rozjel do samostatného nájezdu Vincour, avšak tváří v tvář Tomkovi neuspěl.

Hokej plný hraničních soubojů s menšími šancemi na obou stranách pokračoval, ve 34. minutě minul Zille Furchovu branku. Ta protější zůstala bez pohromy, neboť Verva Brňany prostě do koncovky nepustila. Domácí museli k fyzické náročnosti, tvrdosti a důslednosti v obraně přidat větší kreativitu směrem dopředu; chyběl jí nicméně moment překvapení, který by rozhodil pevně sevřenou litvínovskou defenzivu.

V 47. minutě byl za faul na Michala Guta vyloučen domácí Jan Ščotka na pět minut a do konce zápasu. Stejný trest ale dostal za následně vyprovokovanou a neopětovanou bitku také hostující Havelka.

Brno ve vypjatém závěru muselo dát gól, což pro něj bylo těžko řešitelným úkolem. Nepomohla mu ani dvouminutová přesilovka, kýžená branka přišla až 68 vteřin před koncem normální hrací doby, kdy Cingelova střela s lehkou tečí obránce Zileho sebrala Tomkovi první čisté konto v sezoně a chemikům výhru po 60 minutách.

V prodloužení se do vyložené šance dostal v 67. minutě Moses, ale vítězem dvojboje byl opět litvínovský brankář Tomek, stejně jako o pár vteřin později při Marcinkově dorážce. V 70. minutě propásl Koblasa přesný moment přihrávky na spoluhráče při nájezdu dvou na jednoho, David Kaše pak netrefil odkrytou branku. V 78. minutě chytil Furch Hlavův samostatný únik, pár vteřin před koncem trefil Koblasa tyčku a poslal tak duel do nájezdů.

V nich trefili hosté dvakrát brankovou konstrukci po střelách Kirka a Abdula, dvakrát odvraceli hrozbu porážky, ale Ondřej Kaše měl pevné nervy. Proměnil jak osmý, tak i devátý nájezd a získal pro Vervu první výhru v sérii.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 59. Cingel (A. Zbořil) - 11. Šalda (Hlava, O. Kaše), rozhodující sam. nájezd O. Kaše. Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Ščotka - Havelka oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno:­ D. Furch - Gazda, Ďaloga, Holland, Ščotka, Moro, Kučeřík, L. Kaňák - Moses, Kollár, K. Pospíšil - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Litvínov: M. Tomek - Demel, Zile, Baránek, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Strejček - Koblasa, M. Sukeľ, Kirk - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Jurčík, A. Kudrna - Havelka, Gut, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Brno, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lední medvěd na dresu Kometě štěstí zatím nepřinesl. V prvním čtvrtfinále prohrála s Litvínovem po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.