Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítkovice zdolaly Kometu 2:0 a derou se do první osmičky

Hokejisté Vítkovic v 50. kole základní části extraligy zdolali Brno 2:0 a derou se do horní osmičky tabulky. O vítězství nad Kometou se v závěrečné části postaral dvěma góly lotyšský útočník Rihards Bukarts. Ostravané zvítězili popáté v řadě a brankář Lukáš Klimeš si během týdne proti Brnu připsal druhou nulu, celkově svou sedmou v sezoně.

Vítkovice do zápasu nastoupily v retro dresech připomínajících 100 let od založení takzvané Velké Ostravy, základů města v jeho dnešní podobě, ale v první části musely čelit spíše nájezdům soupeře, který si chtěl vylepšit reputaci za týden starou porážku 0:4. Po zahajovací desetiminutovce přišly první příležitosti Komety: Kohoutův průnik ze strany zlikvidoval Klimeš a vítkovický gólman si poradil i se šancí Fleka, který po Grmanově chybě neproměnil sólo na brankáře.

Do druhé části vstoupili aktivněji Ostravané, ale ve 24. minutě jim znovu pláchl Flek; i jeho druhý únik zakončený bekhendovým blafákem však zlikvidoval Klimeš. Vítkovičtí pak přebírali otěže do svých rukou a více ohrožovali Furcha, který ve 28. minutě zmařil gólovou příležitost Kriegera.

Bitva o první gól se protáhla až do posledního dějství a 49. minuty. Nakonec ho s velkým štěstím vstřelil domácí Rihards Bukarts, jehož přihrávku z křídla před branku si brněnský bek Holland srazil bruslí do vlastní branky.

Vyrovnat mohl Cingel, ale Klimeš jeho pokus chytil. Naopak ještě více mohl Kometu srazit Fridrich, který v oslabení vystihl nepřesnou přihrávku soupeře, ale po dlouhém sólu Furcha střelou nahoru nepřekonal.

Brno mělo ještě jednu stoprocentní možnost. V 58. minutě zůstal zčistajasna za vítkovickou obranou Flek, ale i ve svém třetím sólu na Klimeše selhal a přestřelil. Rihards Bukarts pak 40 sekund před koncem do prázdné branky pojistil výhru domácích.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Trnka (Vítkovice): „Byl to play off hokej, zápas o trpělivosti. Nám se podařilo vstřelit gól. Ač se štěstím, tak byl pro nás důležitý. Nakonec jsme to byli my, kteří to strhli na svou stranu. Hráčům v kabině jsem poděkoval. Je vidět, že ta atmosféra je teď lepší a hlavy jsou nahoře.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Pěkné utkání, mělo to všechno. Vytvořili jsme si šance, ale ta produktivita... Gól jsme dali, ale do špatné sítě a to rozhodlo utkání. Jinak to utkání opravdu mělo vše a bylo tam dost dobrých věcí. Bohužel jsme ve 120 minutách Vítkovicím nedali gól. Musíme přijít na nějaký recept, v tom se musíme zlepšit. Ale pořád máme (první) čtyřku ve svých rukách, takže se pořádně připravíme na poslední dva zápasy a věřím, že to zvládneme.“

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 49. Rihards Bukarts (Mikuš, R. Jeřábek), 60. Rihards Bukarts (Roberts Bukarts, Krieger). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Rampír. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5748

Vítkovice: Klimeš - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, R. Jeřábek, Auvitu - P. Zdráhal, M. Barinka, Fridrich - Rihards Bukarts, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Claireaux, R. Půček - M. Přibyl, Chlán, Peterek. Trenér: Trnka.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Holland, Ščotka, Moro, L. Kaňák - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Kohout - Kollár, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, extraliga, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice zdolaly Kometu 2:0 a derou se do první osmičky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.