Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno ovládlo pražskou O2 arenu. Kometa po nájezdech porazila Spartu 5:4

Hokejisté Sparty podlehli v 46. kole extraligy Brnu 4:5 po samostatných nájezdech. Oba týmy bodovaly posedmé za sebou, Pražané však nenavázali na sérii šesti výher a zůstali druzí za vedoucími Pardubicemi. Rozhodující nájezd proměnil Jakub Flek, třemi body (1+2) a taktéž úspěšným nájezdem se na vítězství Moravanů podílel další útočník Lukáš Cingel.

Utkání se od počátku hrálo ve výborné atmosféře, do O2 areny zavítalo 14 674 diváků. Sparta začala aktivně, jenže jako první ve čtvrté minutě skórovali hosté, když Flek po samostatném úniku překonal Kováře. Český reprezentant se zapsal mezi střelce po pěti kolech a celkově popatnácté v extraligové sezoně.

V druhé polovině úvodní části se Kometě po vyloučeních Kempného naskytly dvě přesilové hry. V první Flek nahrál před branku Zaťovičovi, brněnskému kapitánovi se však nepovedlo usměrnit puk do sítě. Druhou početní výhodu v 16. minutě Moravané zužitkovali. Americký útočník Moses střelou z kruhu vyzrál na sparťanského gólmana. Za 69 vteřin domácí snížili. Beaudin vystřelil od hrazení a Hrabík tečí pokořil Furcha.

Pouhých 46 sekund druhé třetiny stačilo sparťanům na srovnání poté, co Forman před brankou dorazil Řepíkovu střelu. V ročníku se radoval z třinácté trefy. Brno si mohlo vzít vedení zpátky, Kollárovu teč Ščotkovy rány od modré ale zastavila branková konstrukce. V polovině prostředního dějství hosté znovu vedli. Cingel přihrál na modré Pospíšilovi a ten střelou pod horní tyč pokořil Kováře. Stejně jako jeho spoluhráč Moses oslavil 16. trefu v sezoně.

Za další tři minuty Sparta opět srovnala zásluhou Krejčíka, který tečoval Miklišovu střelu. O 71 vteřin později Vitouch zblízka dokonal obrat Pražanů. Podobně jako Hrabík a Krejčík zaznamenal pátý gól v ročníku. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny srovnal dělovkou v přesilovce Cingel. V ročníku dal dvanáctý gól. Kometa sahala po obratu, jenže Flek trefil z dorážky tyčku.

V poslední třetině hrály oba týmy opatrně, v závěru mohl rozhodnout Moses, ale Kovář jeho pokus zastavil. Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení. V nájezdech se z domácích hráčů prosadil v úvodu pouze Chlapík, další tři jeho spoluhráči neuspěli. Naopak Brno nezaváhalo ani jednou ze tří pokusů a na Spartě vyhrálo i podruhé v sezoně po říjnovém triumfu 2:0. Pražané na pátý pokus poprvé v ročníku v nájezdech prohráli.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:5 po sam. nájezdech (1:2, 3:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Hrabík (Beaudin, D. Vitouch), 21. Forman (Řepík), 34. Krejčík (Mikliš, Chlapík), 35. D. Vitouch (Hrabík) - 4. Flek (Zaťovič, Ščotka), 16. Moses (Cingel, A. Zbořil), 30. Pospíšil (Cingel, Zaťovič), 39. Cingel (A. Zbořil), rozhodující sam. nájezd Flek. Rozhodčí: Úlehla, Mrkva - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 14 674.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Kempný, Beaudin, Němeček, Mikliš, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, Lajunen, Buchtele - P. Kousal, O. Najman, Konečný - Kassian, D. Vitouch, Hrabík. Trenér: Gross.

Brno: Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Holland, Kaňák, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Kollár, Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno ovládlo pražskou O2 arenu. Kometa po nájezdech porazila Spartu 5:4  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.