Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno prohrálo s posledním Kladnem. Klub uctil památku zesnulého fanouška

Útočník Jaromír Pytlík se stal dnes na ledě Brna kladenským hrdinou, když gólem v prodloužení dokonal obrat Rytířů a ukončil tak sérii 17 proher, která zůstala klubovým rekordem. Poslední Kladno vyhrálo 3:2 a snížilo manko na Mladou Boleslav na deset bodů. „Měli jsme to v hlavě, tak jsme aspoň přestali dělat ostudu," řekl mladý útočník. Kometa během utkání uctila památku dlouholetého fanouška Miloslava Knora, srdcaře, kterého kamarádi a kolegové z tribun znali pod přezdívkou Lachtan.

Zemřel dlouholetý fanoušek Komety Brno Lachtan

Úterý, 13. února 2024, 15:20Hokej

Zemřel dlouholetý fanoušek Komety Brno Lachtan

Hokejový klub Kometa Brno na svém webu dnes informoval o úmrtí dlouholetého fanouška Miloslava Knora. Srdcař, kterého kamarádi a kolegové z tribun znali pod přezdívkou Lachtan, fandil brněnskému hokeji osmačtyřicet let.

Kladno naposledy vyhrálo 28. prosince loňského roku v Liberci divokým výsledkem 8:4, poslední bod před dnešním duelem v Brně získali Středočeši 12. ledna po porážce 3:4 na nájezdy v Mladé Boleslavi.

Podle Pytlíka ale není co slavit. „Je to hezké, že jsme vyhráli, ale před tím tam byla ta dlouhá série, která nás ukotvila ke dnu," pověděl dvaadvacetiletý hráč.

Přesto po jeho gólu v čase 60:53 do Furchovy sítě byla znát euforie střelce i jeho spoluhráčů. „Všechno to z nás spadlo, ulevilo se nám. Měli jsme to v hlavě a tak jsme aspoň přestali dělat ostudu," konstatoval Pytlík.

Přitom v první třetině to nevypadalo, že by Kladno mohlo sérii proher ukončit právě v tomto duelu. Kometa byla lepší a vedla 2:0. „Začátek byl stejný jako v mnoha minulých utkáních, asi jsme ještě byli v autobusu," podotkl Pytlík.

Zlom podle něj nastal od druhé třetiny. „Začali jsme hrát více s pukem, více jsme se snažili střílet na bránu a ne to jen napalovat do jejich obranného pásma," poukázal na změnu herního stylu Rytířů.

Pytlík rozhodl hned v první minutě prodloužení. „Spoluhráč mi tam odtáhl obránce, nějak jsem to tam bekhendem procpal a byl jsem rád, že to tam prošlo," popsal svůj gól.

Šest kol před koncem základní části ztrácí Kladno na předposlední Mladou Boleslav deset bodů a teoreticky se ještě může vyhnout baráži.

„Dnes jsme vyhráli, což je hezké, ale pokud chceme vyhrávat víc, tak musíme něco změnit. Nějaká šance dohnat Bolku tam ještě je, ale musíme hrát líp, aby to bylo poznat nejen na skóre, ale i na hře," zakončil Pytlík.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (Brno): „Hráli jsme výborně deset minut a vytvořili jsme si náskok. Vše skončilo jako mávnutím proutkem. Začali jsme dělat netypické věci, které nás nezdobí. Nedohrávali jsme souboje a začali si to komplikovat. Mysleli jsme si, že se Kladno porazí samo. Ale oni mají dobré hokejisty a ukázali nám to. Nebýt Furcha, nemáme ani bod."

Otakar Vejvoda ml. (Kladno): „Brno mělo dobrý nástup, ale my jsme nehráli špatně, jenže jsme po chybě podruhé inkasovali. Od druhé třetiny jsme měli lepší pohyb, zavírali jsme Kometu ve třetině a s aktivitou jsme pokračovali ve třetím dějství. Podařilo se nám vyrovnat a jsem rád, že jsme nakonec vyhráli. Bylo znát, že kluci měli sérii proher v hlavě a těší mě, že jsme to ukončili."

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 2:3 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. A. Zbořil (Okál), 19. Kollár (K. Pospíšil, J. Kos) - 35. Tralmaks (Sideroff, Klepiš), 50. M. Procházka (Melka, Klepiš), 61. Pytlík (Slováček, Klepiš). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Rampír, Blažek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Holland, L. Kaňák, Osburn - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Kollár, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Kladno: Bow - Ticháček, T. Hejda, Slováček, Nemčík, Martenet, Veber - Tralmaks, Melka, Sideroff - M. Procházka, Klepiš, Smoleňák - Jarůšek, Pytlík, Strnad - Nedvěd, Vimmer. Trenér: O. Vejvoda ml.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno prohrálo s posledním Kladnem. Klub uctil památku zesnulého fanouška  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.