Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Brna vydřeli těsnou výhru v Českých Budějovicích

Hokejisté Brna vyhráli ve 44. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 2:1 a bodovali v pátém utkání za sebou, čtyři z nich poté vyhráli. Na obou brankách Komety se asistencí podílel útočník Jakub Flek.

Domácí nastoupili v retro dresech připomínajících éru budějovického Slavoje z počátku šedesátých let minulého století, do jejich sestavy se navíc poprvé od konce října vrátil útočník Pech.

První výraznější příležitost si vytvořil brněnský Moses, ale brankář Hrachovina byl na místě. Záhy mohli Jihočeši otevřít skóre v přesilovce, Kondelík ale gólmana Furcha překonat nedokázal.

Brzy hráli v početní výhodě také hosté, ale nebyli nebezpeční. V polovině úvodní části se před brankovištěm Komety neprosadil Valský a po něm ani Hanzl. Při trestu brněnského Hollanda se utrhli dva jeho spoluhráči, ale z přečíslení proti jedinému obránci nevytěžili nic.

Po střeleckých pokusech Gulaše a Doudery na startu druhé třetiny se ocitl v šanci také brněnský Kohout, zastavil jej ale faulující Gulaši. Forčekující Vopelka v oslabení našel mezi kruhy volného Ordoše, tomu však nevyšla střela.

Kometa získávala převahu, jenže příležitosti nevyužili Kollár, Cingelova formace ani Zbořil. Moravané otevřeli skóre až při trestu Valského za špatné střídání. Ščotka pálil švihem od modré čáry a obránce Gazda tečoval puk za Hrachovinova záda.

O 49 sekund později se hosté prosadili podruhé. Po chybě obránce Štencela u zadního mantinelu našel Flek volného Zaťoviče, který nezaváhal. V poslední minutě druhé části zdramatizoval duel v přesilové hře Kubík, který bleskově potrestal faul Gazdy.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté dlouho kontrolovali těsný náskok a téměř zaplněná Budvar arena čekala na výraznější šance. Ďalogovo sólo si pohlídal Hrachovina, Furch si poradil s pokusy Beránka, Harrise i akcí Pecha. V obrovské šanci poté neuspěl Kubík. Více než dvě minuty před koncem sáhli Jihočeši k power play, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Banes Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 40. Kubík (Štencel, Gulaš) - 31. Gazda (Ščotka, Flek), 32. Zaťovič (Flek, Cingel). Rozhodčí: Šír, Cabák - Lhotský, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 6307.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Hovorka, Gulaši, Štich - Gulaš, Kondelík, Ordoš - Kubík, Harris, F. Přikryl - Valský, M. Hanzl, Toman - Vopelka, Pech, M. Beránek. Trenér: Čihák.

Brno: Furch - Moro, Ščotka, Gazda, Ďaloga, Holland, Kaňák, Osburn - Flek, Cingel, Zaťovič - Kos, Kollár, Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Kometa Brno, výhra, České Budějovice, extraliga, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna vydřeli těsnou výhru v Českých Budějovicích  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.