Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Olomouc zakázala Komeťákům bubny, vlajky a choreo. Fanoušci Mory chystají solidární protest

Základní část extraligy vrcholí a brněnskou Kometu čeká v pátek 23. února derby na ledě Olomouce. Olomoucký hokejový klub na svém webu informoval o tom, že vzhledem k událostem, které se odehrály během posledního domácího utkání proti HC Kometa Brno, kdy jednotlivci z řad příznivců Komety poničili vybavení olomouckého zimáku, nepustí pořadatelé fanoušky Brna na stadion s choreem, bubny, megafony nebo vlajkami. Olomoučtí fanoušci chystají solidární protest.

Fanoušci Komety Brno nebudou vpuštěni do zimního stadionu v Olomouci s choreem, bubny, megafony nebo vlajkami

Olomoucký hokejový klub spustil ve středu 7. února předprodej vstupenek na moravské derby mezi domácími Kohouty a brněnskou Kometou. Předprodej zatím probíhá pouze ve fanshopu a na pokladnách olomouckého zimáku, online bude možné lístky koupit v mobilní aplikaci HC Olomouc od pátku 16. února a na webových stránkách HC Olomouc od pondělí 19. února.

Fanouškovské tábory obou klubů znepokojila zpráva o přístupu olomouckého klubu k podporovatelům brněnské Komety. „Vzhledem k událostem, které se odehrály během posledního domácího utkání proti HC Kometa Brno (ničení vybavení zimního stadionu apod.), nebudou fanoušci Komety Brno vpuštěni do zimního stadionu s choreem, bubny, megafony, vlajkami a dalšími (ne)fanouškovskými předměty, u nichž hrozí, že by byly použity i k výtržnostem,“ píše se na webu HC Olomouc.

Pokud klub zakáže fanouškům Brna fanouškovské předměty, nepoužijí je ani domácí

Na zprávu zareagovali olomoučtí fanoušci, kterým se plošný zákaz fanouškovských předmětů nelíbí, byť platí pro tábor velkého rivala. „Ač za naším klubem stojíme vždy, v dobrém i ve zlém, s tímhle rozhodnutím se absolutně neztotožňujeme a je to proti našim veškerým fanouškovským zásadám. Jsme toho názoru, že na tribunách by měl mít každý stejné podmínky, ať už fanoušci hostí, tak i my,“ napsali fanoušci Olomouce na svém facebookovém profilu Ultras Mora.

„Pokud nebude fanouškům Brna umožněn vstup s bubny, megafony a dalšími fanouškovskými proprietami, nepoužijeme je ani my. Choreo, které máme připraveno, bude odprezentováno na jiném zápase. Ne každý s námi asi bude souhlasit, ale taková je naše mentalita, takové jsou naše zásady a může se jednat o sebevětšího rivala a náš názor zůstane stejný,“ uvedli Ultras Mora.

Podle informací, které olomoučtí fanoušci zveřejnili na Facebooku, mají nadále probíhat jednání mezi zástupci fanoušků Brna a vedením HC Olomouc. Na vyjádření olomouckého klubu naše redakce čeká.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Šustr / HC Olomouc

Štítky sport, hokej, bubny, vlajky, Olomouc, Kometa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A víte, CO BYCH ZAKÁZAL JÁ OSOBNĚ? Dávat sportovní pořady jen v televizi, aby si u toho FANOUŠCI DOMA JEČELI A POPÍJELI a za ty prachy, co se vynaloží na výjezdy policajtů, bych dal na stavbu nových nemocnic a na nové přístroje do nemocnic!!

Pátek, 9. února 2024, 17:26Odpovědět

Olomouc zakázala Komeťákům bubny, vlajky a choreo. Fanoušci Mory chystají solidární protest  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.