Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Mladé Boleslavi otočili zápas v Brně a vyhráli 3:2 v prodloužení

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 43. kole extraligy v Brně 3:2 v prodloužení, když v závěru duelu dohnali dvoubrankové vedení domácích. V čase 62:29 rozhodl Alex Lintuniemi, který přidal i dvě asistence. Mladá Boleslav vyhrála potřetí v řadě, Brno přerušilo sérii sedmi domácích výher.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, brankáři byli dlouho bez vážnější práce. O první náznak šance se postaral druhý brněnský útok, který se dostal do přečíslení, jenže Kratochvíl prováhal správný okamžik ke střele.

Kometa svoji herní převahu zužitkovala v 11. minutě. Po rychlém přechodu středního pásma našel Zbořil volného Okála, který otevřel skóre svojí pátou trefou v sezoně.

O minutu později mohl potrestat zaváhání brněnské obrany Dvořáček, sám před Furchem ovšem minul brněnskou svatyni. Stejný střelec se dostal do téměř identické situace i v 18. minutě s podobně neúspěšným efektem.

Do druhého dějství vstoupili lépe Středočeši, jenže zbytečný útočný faul Stránského posadil na koně Brňany. Na konci dvouminutového obléhání v přesilovce šikovně tečoval Gazdovu střílenou přihrávku Vincour a zajistil Kometě dvoubrankové vedení.

Domácí ovládli dění na ledové ploše, další góly mohli přidat Moses a Flek, jenže k efektivitě chyběl nejen jim větší důraz v koncovce, kterou otupila soustředěná obrana Bruslařů před Novotným.

Směrem dopředu musela Boleslav přidat, aby mohla pomýšlet na bodový zisk. Ve 46. minutě se o snížení postaral svým prvním ligovým gólem Hradec. Více šancí k dalšímu gólu měla Kometa, Kollár, Moses ani Kohout se ale neprosadili.

Ve finiši oslabil Bruslaře Järvinen, nicméně hosté se při hře bez brankáře dočkali vyrovnání, 22 vteřin před koncem se trefil od modré Pyrochta a dokonalý obrat dokonal v čase 62:29 Lintuniemi. Mladá Boleslav porazila Kometu potřetí v sezoně.

Hlasy trenérů po utkání

Jiří Otoupalík (Brno): „Když takto ztratíte zápas, nemůžete být spokojeni. Ve druhé a třetí třetině jsme měli spoustu šancí, z nich jsme měli dát gól a odskočit. Mladá Boleslav hrála trpělivě, čekala na svou příležitost a těsně před koncem srovnala. V takových případech většinou soupeř utkání dotáhne k výhře, což se dnes stalo.“

David Havíř (Mladá Boleslav): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme dobří na kotouči, přesto jsme třetinu prohráli po zaváhání obránce. Vstup do druhé třetiny už tak dobrý nebyl, po druhém gólu Kometa ožila a my jsme tuto část přežili. Ve třetí třetině jsme chtěli dát kontaktní gól, což se nám povedlo, pak jsme ustáli několik šancí domácích. My už ale tuto část sezony bereme jako play off, hrajeme do poslední vteřiny, což se nám vyplatilo nejen vyrovnáním. V prodloužení jsme si šli za bodem víc než domácí. Stále jsme ve hře o předkolo play off, ale také se stále díváme pod sebe.“

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Okál (A. Zbořil, Moses), 26. Vincour (Gazda, Ščotka) - 46. Hradec (Pitule, Lintuniemi), 60. Pyrochta (Lintuniemi, Lantoši), 63. LIntuniemi (Järvinen). Rozhodčí: Šír, Obadal - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Diváci: 7047.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Osburn, Hrbas, L. Kaňák - Flek, Cingel, Zaťovič - Kratochvíl, Kollár, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Boltvan, Vincour, Kohout. Trenér: Modrý.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, Jánošík, Lintuniemi, Gewiese, Štibingr - Lantoši, O. Roman, Skalický - Rohdin, Järvinen, Dvořáček - Závora, Malát, Krivošík - J. Stránský, Pitule, Hradec. Trenér: Král.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, 43. kolo, Brno, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Mladé Boleslavi otočili zápas v Brně a vyhráli 3:2 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.