Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa vyhrála v Litvínově a slaví osmou výhru z posledních devíti zápasů

Hokejisté Komety Brno vyhráli v předehrávce 42. kola extraligy v Litvínově 3:2 a po osmé výhře z posledních devíti zápasů se posunuli ze 7. na 5. místo. Na čtvrtý Litvínov, který prohrál pět z uplynulých osmi duelů, ztrácejí už jen dva body. Dvěma góly zařídil úspěch hostů slovenský útočník Kristián Pospíšil, který ve 46. minutě vyrovnal na 2:2 a v čase 55:28 duel rozuzlil.

Domácí se sice v úvodu ubránili při Kirkově vyloučení, ale v čase 4:21 už Kometa otevřela skóre. Litvínov nedostal puk z obranného pásma, Okál našel z otočky neobsazeného Mosese a ten prostřelil Zajíčka mezi betony. Vyrovnat mohl po Hlavově přihrávce zpoza branky osamocený David Kaše, ale Furch zasáhl. Další možnost měl Koblasa a v přesilovce prověřili brněnského gólmana David Kaše a Kirk.

Při Baránkově vyloučení nadělala problémy Zajíčkovi Šcotkova střela, kterou vytěsnil až s pomocí pravé tyče. Při Ščotkově trestu se nejdříve dostal do šance v oslabení Kollár, jenže na litvínovského gólmana nevyzrál. Neprosadili se ani domácí. V čase 19:31 se sice radovali, ale předčasně. Zeman zamířil do odkryté branky poté, co Furcha srazil Hlava. Sudí rozhodnutí o neuznání branky nezměnili ani podle videa po trenérské výzvě Vervy.

Domácí se tak na přelomu první a druhé třetiny ubránili v oslabení. Potom se ocitl před Zajíčkem Vincour, ale trefil pravý beton litvínovského gólman. Ve 26. minutě po dlouhém tlaku Severočeši vyrovnali a Zemanovu střelu tečoval před Furchem David Kaše.

Vzápětí Litvínov nevyužil přesilovou hru a po návratu z trestné lavice ujel Pospíšil, který však zakončení s hokejkou mezi nohama Zajíčka nepřekvapil. Těsně před pauzou při signalizovaném vyloučení hostů ještě neuspěl nadvakrát Zile.

Moro strávil po pauze na trestné lavici jen 33 sekund. Jaks přihrál na levý kruh Koblasovi, který 20. trefou v sezoně opět vylepšil své maximum v kariéře a v čele tabulky střelců se dotáhl na vedoucího Lukáše Radila z Pardubic. Ve 46. minutě Kollár vyhrál vhazování na Pospíšila a ten pohotovou střelou vyrovnal na 2:2.

Vrátit Litvínovu vedení se pokusil po individuální akci Abdul a další možnost měl Kudrna. V 54. minutě odešel Zbořil po srážce se Zygmuntem do šatny. V čase 55:28 opět Pospíšil po rychlém protiútoku překonal Zajíčka z pravého kruhu střelou na lapačku a rozhodl. Při závěrečné power play nepřekonal v poslední šanci Furcha Hlava.

Hlasy trenérů po utkání:

Karel Mlejnek (Litvínov): „Podle mého názoru jsme odehráli velice kvalitní utkání. Nicméně jsme ho neodehráli chytře. Při první inkasované brance byla ztráta na modré čáře, druhá po standardní situaci a třetí z přečíslení, na které si soupeř velice dobře a chytře počkal. Bylo to nastavené tak, aby byl zápas dovedený do prodloužení, ale nebyli jsme dostatečně trpěliví a chytří, proto jsme dnes nebodovali."

Jiří Otoupalík (Brno): „Utkání bylo velice kvalitní. Na obou dvou stranách velice dobré výkony podali brankáři. Jednu chvíli měli navrch domácí a jednu chvíli jsme měli navrch my. Pro nás byl takový těžký moment začátek třetí třetiny, kdy jsme inkasovali hned v první minutě v oslabení gól. Mužstvo dál bojovalo, otočilo zápas a je to pro nás velice cenné vítězství. Myslím, že všechny mužstva chtějí být do čtvrtého místa. Je jasné, že to bude ještě hodně těžké, ale dnes to bylo velice důležité utkání."

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 26. D. Kaše (Zeman, O. Kaše), 41. Koblasa (Jaks) - 5. Moses (Okál, A. Zbořil), 46. K. Pospíšil (Kollár), 56. Pospíšil (Moro). Rozhodčí: T. Veselý, Pilný - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3896.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda - Koblasa, Jícha, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Gut, Kirk - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Osburn, Hrbas, L. Kaňák - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Kollár, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, Kometa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vyhrála v Litvínově a slaví osmou výhru z posledních devíti zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.