Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa porazila Karlovy Vary 5:1. Doma vyhrála pošesté v řadě

Hokejisté Brna porazili ve 41. kole extraligy Karlovy Vary 5:1 a na domácím ledě vyhráli pošesté v řadě. Po vyrovnané první třetině rozhodla Kometa o svém tříbodové zisku dvěma trefami ve druhém dějství. Brňané tak ve vyrovnaném středu tabulky na čtvrté místo, znamenající přímý postup do čtvrtfinále play off, ztrácejí pět bodů. Energie prohrála podruhé za sebou a v tabulce je stále desátá.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve druhé minutě využili slabší koncentrace Brňanů k vedoucímu gólu. Kofroň dostal na hranici levého kruhu až moc prostoru a nedal šanci Kavanovi, který dnes dostal přednost před Furchem. Vzápětí mohl Rachůnek zvýšit vedení, ale mladý brněnský gólman mu šanci chytil.

Kometa se do útočného a nátlakového módu dostávalo pozvolna, v 9. minutě trefil Flek tyčku a od minutu později se prosadil navrátilec do sestavy Vincour.

Po vyrovnání se ofenzivní snahy vyrovnaly, hosté trefili dvakrát tyč po střelách Černocha a Redlicha, na druhé straně Cingel neproměnil sólo nájezd na Frodla.

Hned na začátku druhé třetiny využilo Brno přesilovou hru. Tradičně rychlou a nápaditou kombinaci zakončil tvrdou střelou Cingel a poslal svůj tým do vedení. Domácí získali kontrolu nad hrou, šance Kosa a Fleka ještě zůstaly neproměněny, až se prosadil ve 32. minutě Moses, který si po individuální akci položil Frodla a zavěsil pod břevno.

Energie potřebovala ve třetí třetině přidat na ofenzivě, ale místo toho otevřela okénka v obraně. Ve 43. minutě nechali Karlovarští příliš mnoho prostoru před Frodlem pro Kollára a ten toho využil ke čtvrté brance Komety.

Tříbrankový rozdíl byl při daném rozložení sil pro hosty už těžko řešitelný, Kometa k tomu přispěla aktivní obranou, hosty k ničemu nepustila a své zasloužené vítězství korunovala čtyři vteřiny před koncem z hole kapitána Zaťoviče.

Ve všech čtyřech vzájemných zápasech této sezony tak zvítězil domácí tým.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Vincour (Ekrt, Osburn), 22. Cingel (A. Zbořil, Moses), 32. Moses (Okál, A. Zbořil), 43. Kollár (J. Kos, K. Pospíšil), 60. Zaťovič (Ščotka) - 2. Kofroň (M. Rohan). Rozhodčí: Mrkva, Vrba - Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 6991.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Osburn, L. Kaňák, Hrbas - Flek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Kollár, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - Kohout, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Karlovy Vary: Frodl - Havlín, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Bartejs, A. Rulík, M. Rohan - O. Beránek, Černoch, Jiskra - Kangasniemi, Gríger, T. Rachůnek - O. Procházka, Hladonik, T. Redlich - Kružík, Kofroň, Koffer. Trenér: Bruk.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa porazila Karlovy Vary 5:1. Doma vyhrála pošesté v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.