Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa získala novou posilu ze zámoří. Do týmu přichází Kanaďan Moro

Brněnská Kometa oznámila necelý týden před koncem přestupového období novou posilu ze zámoří. Obranné řady brněnského klubu vyztuží 193 centimetrů vysoký a 93 kilogramů vážící Greg Moro, osmadvacetiletý rodák z kanadského Edmontonu, který poslední dvě sezony hrál ve finské nejvyšší soutěži za SaiPa Lappeenranta a Ilves Tampere.

Greg Moro začal svou kariéru v kanadských mládežnických soutěžích, poslední dvě sezony však hrál ve Finsku, kde hájil barvy týmu SaiPa Lappeenranta. Tam s jednou krátkým hostováním v Ilvesu Tampere působil dvě sezony. V této sezoně si za SaiPu připsal v 39 zápasech gól a čtyři asistence.

Příchod do České republiky vnímá Kanaďan jako příležitost ke změně, která mu podle jeho slov prospěje. „Brno vnímám jako skvělou destinaci a když se objevila nabídka, prakticky hned jsme se domluvili. Jsem moc rád, že tady mohu být. Těším se na novou organizaci, město a fanoušky,“ řekl Greg Moro v rozhovoru pro klubový web.

V Česku má Moro i několik kamarádů. „Za Kometu nastupuje Kristián Pospíšil, se kterým jsme spolu hráli ve Finsku. Moc se těším, až spolu znovu naskočíme do zápasu ve stejném dresu,“ zmínil.

Osmadvacetiletý Greg Moro nebude prvním Kanaďanem v Kometě, v týmu už totiž působí Rhett Holland. „Vždycky je příjemné, když máte v kabině krajana. Může vám usnadnit začátek, pomoct se spoustou věcí. Máte s kým sdílet své postřehy, lépe a rychleji se adaptujete na nové prostředí. Určitě jsem rád, že zde Rhett je,“ pověděl Moro.

Kometa bojuje o co nejlepší východí pozici do vyřazovacích bojů, což si uvědomuje i nová posila. „V této fázi sezony cheme vybojovat co nejlepší výchozí pozici pro play-off. Chceme být na vrchol sezony co nejlépe připraveni. A samozřejmě každý hokejista vám řekne, že jeho cílem je vyhrát celou soutěž,“ uvedl v rozhovoru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SaiPa Lappeenranta

Štítky Sport, hokej, extraliga, Brno, Moro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa získala novou posilu ze zámoří. Do týmu přichází Kanaďan Moro  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.