Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa vyhrála v Plzni a Západočechy zdolala i potřetí v sezoně

Hokejisté Brna zvítězili ve 36. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Domácí sice vedli, ale hosté ještě do první pauzy skóre otočili a po bezbrankové prostřední třetině nakonec vítěznou trefu zaznamenal ve 43. minutě Jakub Flek. Dlouho směrem dopředu málo nebezpeční Indiáni kontaktní branku zaznamenali až při závěrečné power play a Kometě podlehli i potřetí v této sezoně.

Aktivní vstup do utkání korunovali domácí v 10. minutě, kdy v přesilové hře otevřel skóre ranou z voleje od modré čáry Rekonen. Jenže o pouhých 33 sekund později gólově odpověděl přesnou střelou z mezikruží Pospíšil a hosté postupně převzali iniciativu. Navíc Indiáni promarnili svoji druhou početní výhodu a naopak v 17. minutě potrestal vyloučení Zámorského nekrytý Kollár, který po šikovné přihrávce Marcinka dostal Kometu do vedení 2:1.

Na začátku prostřední části zachránila po přesilovkové ráně Rekonana gólmana Komety Kavana horní tyčka. Jeho protějšek Pavlát se ve 24. minutě vytáhl proti zakončení Pospíšila do odkryté branky a za chvíli musel zlikvidovat i několik nebezpečných pokusů během početní výhody hostů.

Po polovině utkání domácí i vinou dvou technických přestupků museli přečkat minutové oslabení ve třech. Nápor lépe se pohybujících hráčů Komety přesto vrcholil před druhou sirénou, ale Pavlát i s pomocí brankové konstrukce dokázal vyrazit i střelu nekrytého Kollára z bezprostřední blízkosti.

Ve třetí dvacetiminutovce zužitkovali hosté pětiminutovou přesilovou hru po faulu Maláka kolenem a ve 43. minutě po ideální přihrávce Zaťoviče zvýšil Flek pohodlně na 3:1. Indiáni se poté ve snaze zkorigovat výsledek tlačili dopředu, ale Kavana pořádně protáhl až volej Söderlunda z 52. minuty.

Za chvíli paradoxně při vyloučení švédského útočníka v oslabení zahrozil z přečíslení Lev a probuzení domácí se odhodlali tři minuty před koncem odvolat brankáře. Záhy v 58. minutě sice Mertl tečí Pourovy rány snížil na 2:3, ale obětavě bránící hosté i přes vyloučení Pospíšila již vyrovnání nepřipustili.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Kořínek (Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dostali jsme se do vedení. Hned z následujícího střídání jsme ale inkasovali a to není pro mužstvo nikdy příjemné. Pak tam bylo plno vyloučení, ubránili jsme oslabení ve třech a poté kluci i přes obdržený gól odmakali dlouho pětiminutovou přesilovku soupeře. Závěr byl hektický. Kontaktní gól na 2:3 byl pro nás důležitý, ale měl padnout dřív. Pak jsme měli ještě 20 vteřin přesilovku, ale bohužel už se nám to vyrovnat nepovedlo. Bylo tam od nás dnes spoustu chyb. Soupeř ale hrál velmi dobře a pomohl si dvěma góly z přesilovky.“

Jiří Otoupalík (Brno): „Odbojovali a odpracovali jsme celé utkání, byl to týmový výkon. Chtěli jsme navázat na vítězný páteční domácí zápas ziskem bodů. Šli jsme si za svým a nakonec se nám podařilo získat tři body, za což jsme rádi. Je pravda, že Petr Holík sem dnes s námi necestoval, ale výměna se Zlínem stále není potvrzená. Je to věc vedení a nechtěl bych se k tomu vyjadřovat. Je ale pravda, že máme víc zraněných obránců.“

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 1:2 (1:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Rekonen (Zámorský, Mertl), 58. Mertl (Pour, Zámorský) - 11. K. Pospíšil (A. Zbořil, Gazda), 17. Kollár (Marcinko, Flek), 43. Flek (Zaťovič, Ščotka). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Malák (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4266.

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Piskáček, Malák, Michal Houdek - Matýs, M. Indrák, Söderlund - Schleiss, Mertl, Jansa - Rekonen, Lev, Pour - K. Hrabík. Trenér: Kořínek.

Brno: Kavan - L. Kaňák, Ščotka, Gazda, Ďaloga, Osburn, Zahradníček, D. Svoboda - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Flek, Cingel, Zaťovič – Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Ekrt, J. Kos. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, extraliga, Brno, Plzeň

Kometa vyhrála v Plzni a Západočechy zdolala i potřetí v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.