Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna porazili Olomouc a po devíti zápasech naplno bodovali

Hokejisté Brna porazili ve 35. kole extraligy Olomouc 4:3 a po devíti zápasech naplno bodovali. Premiérovými dvěma góly v sezoně se na tom podílel Andrej Kollár, tři kanadské body si připsal Jakub Flek.

Do moravského derby lépe vstoupila Olomouc, osmnáctiletý brankář Kavan ale šanci Káni zlikvidoval. Od té doby byla lepší Kometa, která pálila jednu šanci za druhou. V přesilovce střílel nebezpečně Moses, pak také Holík. Rychlou akci vymyslel Ďaloga, jenže trefil jen břevno. Hned několik šancí včetně samostatného nájezdu měl Kollár.

A tak se prosadili hosté. Po Kuncově akci otevřel skóre v 15. minutě Řezníček. Domácí následně nevyužili několik dalších šancí, sedm vteřin před koncem první třetiny se jim ale podařilo vyrovnat. Cingel střílenou střelou našel hůl tečujícího Zaťoviče a bylo to 1:1.

I ve druhé části se hrál zajímavý hokej plný šancí. Mírně aktivnější byla znovu Kometa, která si vytvářela dobré možnosti, ale opět je nedokázala využívat. Holík podruhé v utkání zůstal sám před Konrádem, ale nedokázal ho překonat. Na druhé straně prověřil pozornost Kavana zkušený Ondrušek, ale lapačka juniorského reprezentanta byla připravena.

Přesně ve 32. minutě se domácí dočkali obratu ve skóre. Dlouho dobu obléhali olomouckou obranu, která byla pod velkým tlakem, až se kotouč chopil mezi kruhy Flek a zamířil přesně do horního roku.

Mora ovšem dnes školila z produktivity. Uběhla pouze minuta a čtyřiadvacet vteřin a v těsné blízkosti Kavan zůstal osamocený Navrátil, který vyrovnal. Hosté ožili a Kavan si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Potřetí ale neinkasoval. V závěru třetiny hráli Brňané přesilovku a za deset vteřin ji využili. Znovu to byl gól do šatny, v čase 39:50 se prosadil Kollár a připsal si první gól v sezoně.

Kometa se poté soustředila na defenzivu, Olomouc se tlačila za vyrovnáním. V přesilové hře mohl přidat klid na brněnské hokejky po smolném odrazu puku o mantinel Osburn, Konrád se ale neuvěřitelně stihnul vrátit a tygřím skokem schoval puk do lapačky. Po individuální akci se neprosadil ani Flek.

Pojistka ale přeci jen přišla. Kos v přečíslení dva na jednoho trefil beka, od kterého se ale puk odrazil k Flekovi, jenž našel Kollára, který svou druhou brankou v utkání potěšil více jak 6000 fanoušků v hledišti.

Olomouc ale dokázala zápas zdramatizovat. Při přesilovce pět na tři odvolala brankáře a v šesti se snažila snížit, což se hostům podařilo, když se prosadil Kunc. Vyrovnat ale již hosté nedokázali.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (Cingel, Ščotka), 32. Flek (Cingel), 40. Kollár (Zaťovič, Flek), 58. Kollár (Flek, J. Kos) - 15. Řezníček (Kunc), 34. Navrátil (Rašner, Nahodil), 60. Kunc (Navrátil, Orsava). Rozhodčí: Obadal, Vrba - Axman, Rožánek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 6686.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, Kaňák, Zahradníček, D. Svoboda - Moses, Holík, Okál - Kohout, Marcinko, Pospíšil - Kratochvíl, Kollár, J. Kos - Flek, Cingel, Zaťovič. Trenér: Modrý.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Rašner, Řezníček, T. Černý, Švrček, Sirota - Bambula, Macuh, Kunc - Navrátil, Nahodil, J. Káňa - Klimek, J. Knotek, Kusko - Orsava, Anděl, P. Musil. Trenér: Tomajko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Sport, hokej, extraliga, 35. kolo, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna porazili Olomouc a po devíti zápasech naplno bodovali  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.