Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ztratila zápas na domácím ledě. Podlehla Pardubicím 6:7 po prodloužení

Po opatrném úvodu utkání jako první skóroval brněnský tým, pardubické Dynamo ale Jihomoravany nenechalo ve vedení dlouho a v první třetině se postaralo hned o dvě branky. Ve druhé třetině led ovládli hráči Pardubic a Brnu vstřelili v rychlém sledu tři góly. Ve třetí třetině Kometa sebrala všechnu sílu a poslala do branky soupeře hned pět gólů. O výsledku tak rozhodlo až prodloužení. Šlo o druhé vzájemné utkání v rychlém sledu, v neděli na východě Čech vyhráli Brňané.

Nástup do první třetiny se lépe povedl hostům, kteří byli většinu času aktivnější a mladého brankáře Kavana neustále zaměstnávali nebezpečnými pokusy. Převahu však Pardubice nedokázaly zúročit a do vedení šla v 11. minutě Kometa. Po vyloučení Pochobradského se před bránou zjevil Zaťovič a na přední tyči protlačil kotouč nad betony gólmana Willa. O dvě minuty mohlo být v brněnském táboře ještě veseleji, sám na bránu pádil Moses, ale pardubického brankáře mezi betony nedokázal prostřelit.

Tento moment se ukázal jako důležitý, neboť Východočeši zvládli zanedlouho vyrovnat. Kometa sice hrála přesilovku, ale nedokázala se usadit v pásmu a získat pásmo. Navíc Čerešňák uviděl zcela volného Poulíčka, který se zjevil sám na modré čáře a v samostatné akci zakončil nad Kavanovu lapačku. Následně hráli pro změnu domácí oslabení, a i v tomto nestandardním počtu hráčů na ledě padla branka. Čerešňákovu střelu usměrnil do protipohybu Kavana Sedlák.

Pakliže byla Kometa v první třetině alespoň maličko vyrovnaným soupeřem, ve druhé části jasně dominovaly Pardubice. I poměr střel na bránu 10:28 hovoří za vše. Brňany dlouho držel brankář Kavan, ale na dva slepené góly v 36. minutě neměl šanci reagovat. Z osy hřiště napřáhl Čerešnák, brněnský brankář nic neviděl a hosté vedli 1:3. Uběhlo 12 vteřin a osmnáctiletý mladík se pakoval z brány. Sedlák se dostal do rychlého brejku a sám tváří v tvář nedal Kavanovi šanci.

I náhradník Štěpán Lukeš dlouho s čistým kontem nevydržel. Hosté hráli v závěru periody přesilovku, Radilovu střelu ještě domácí gólman kryl, ale na dorážku Sedláka byl krátký. Pardubický útočník tak zkompletoval hattrick.

Kometa neměla v poslední části co ztratit a zkusila hrát vabank. Hned ve 44. minutě vyslal Pospíšil do jízdy Gazdu, který přesnou střelou překonal Willa a vstřelit tak dvanáctou branku v sezoně. Vzápětí měli Brňané dvě velké tutovky, jenže kontaktní branka nepřišla jak po brejku Holíka, tak po tutovce Fleka.

A tak znovu udeřily Pardubice a opět v oslabení. Osburna vyškolil Mandát, získal kotouč u mantinelu, obtočil se kolem brány a dopravil puk do sítě. To však nebylo z daleka vše, Kometa zahájila neskutečnou stíhací jízdo. V pokračující brněnské přesilovce totiž napřáhl Flek a v Brně na světelné kostce svítilo tenisové skóre 3:6. Brankostroj pod dohledem bronzového medailisty z juniorského mistrovství světa Eduarda Šalého pokračoval. Jako by chtěl tento mladík naladil svůj rodný klub k podobnému scénáři, kteří čeští hokejisté předvedli proti Finsku.

Běžela 52. minuta, Kristián Pospíšil se proháčkoval až před brankoviště a zasunul puk za Willa. Střídačka Pardubic si vzala výzvu pro postavení Marcinka v brankovišti, ale video nebylo úspěšné a gól platil. Kometa tak pochopitelně hrála přesilovku a v ní nechytatelně napřáhl Gazda a svou třináctou brankou v sezoně udělal ze zápasu neuvěřitelné drama. Moravané soupeře drtili, vynutili si obrovský tlak, který vyústil v kýženou vyrovnávací branku. V čase 59:02 hráli bez brankáře a hattrick vidělo 6500 fanoušků i na druhé straně. Ze svého stanoviště napřáhl nechytatelně Gazda a utkání poslal do prodloužení.

To trvalo pouhých 43 vteřin. Sedlák našel na pravém kruhu Kauta a bylo rozhodnuto. Slavily však oba týmy a oba fanouškovské tábory. Kometa brala bod všemi deseti.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 6:7 v prodl. (1:2, 0:3, 5:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Zaťovič (Flek, Ščotka), 44. Gazda (K. Pospíšil, Ďaloga), 50. Flek (Ščotka, Kollár), 52. K. Pospíšil, 53. Gazda (Ščotka, Flek), 60. Gazda (Flek, Ščotka) - 15. Poulíček (Čerešňák), 18. L. Sedlák (Čerešňák, M. Kaut), 36. Čerešňák (Mandát), 36. L. Sedlák (M. Kaut, Vála), 39. L. Sedlák (Radil, Čerešňák), 49. Mandát (Hrádek), 61. M. Kaut (L. Sedlák, Košťálek). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Blažek, Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 6445

Brno: Kavan (36. Š. Lukeš) - Osburn, Ščotka, L. Kaňák, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - Kohout, Marcinko, K. Pospíšil - Kratochvíl, Kollár, J. Kos - Moses, Holík, Okál. Trenér: Modrý.

Pardubice: Will - Čerešňák, Hájek, Košťálek, J. Kolář, Hrádek, Vála, Bučko - M. Kaut, L. Sedlák, Paulovič - Radil, Cienciala, R. Kousal - Macek, Poulíček, Mandát - Pochobradský, A. Musil, Říčka. Trenér: Varaďa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dynamo Pardubice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 47. kolo, statistika, Brno, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ztratila zápas na domácím ledě. Podlehla Pardubicím 6:7 po prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.