Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa prohloubila krizi a přidala pátou prohru v řadě. Doma podlehla Českým Budějovicím

Hokejisté Brna prohráli v utkání 31. kola extraligy s Českými Budějovicemi 2:5. Kometa neuspěla popáté v řadě a připsala si za tu dobu jediný bod. Jihočeši naopak potřetí za sebou vyhráli v základní době, bodovali už pošesté v řadě a poskočili na páté místo. Gól a nahrávku si v dresu vítězů připsali bek Ondřej Kachyňa a útočník Filip Přikryl.

Kometa se přesně po měsíci představila před vlastním publikem a na svého soupeře vletěla. Již v páté minutě zůstal sám před Strmeněm kapitán Zaťovič, ale bekhendem trefil jen jeho beton. O chvíli později nebezpečně pálil Kohout, ale znovu se vyznamenal českobudějovický gólman. Své dva nejlepší zákroky však předvedl v 11. minutě. Nejprve vychytal Cingela holí položenou na brankové čáře a následně vytáhl lapačkou dorážku Mosese.

Brněnský tlak nebyl zhodnocen a postupem času se do hry dostávaly také Českobudějovičtí, jimž patřila druhá část první třetiny. Poprvé výrazně zahrozil Gulaš z osy hřiště, posléze střílel Harris, jenže střela mu nesedla ideálně, což dalo Lukešovi šanci efektně zakročit. V přesilovce krátce před přestávkou pak nechal brněnského brankáře vyniknout Simon.

Ve druhé části dohrával Motor svou přesilovku, kterou sice nevyužil, ale ve 24. minutě se už skóre měnilo. Kachyňa výbornou přihrávkou vybídl do jízdy Beránka, který tvrdou střelou na zadní tyčku nedal Lukešovi šanci. Kometa prožila celkově velmi špatný vstup do druhého dějství a zanedlouho během 50 sekund dvakrát inkasovala. Nejprve v čase 25:58 našel Ordoš zadovkou před brankou zaparkovaného Kubíka, který mířil naprosto přesně. Poté v čase 26:48 vyhnal bombou do horního rohu Lukeše z brankoviště Harris - 0:3. Zkušeného gólmana nahradil osmnáctiletý Kavan.

Brankové hody pokračovaly i nadále. Kometa se dostala zpět do hry minutu před polovinou utkání: Kučeřík dostal puk do jízdy a tvrdou ranou zápěstím odčaroval Strmeňovo kouzlo. Kometa nabuzená kontaktním gólem ožila, ihned hrála přesilovku, ve které měl snížení na dosah Pospíšil, ale jeho střela skončila vedle pravé tyče. Novic v brněnské brance se poprvé výrazně vyznamenal pět minut před koncem druhé části hry, když vychytal Harrise včasným přesunem na zadní tyčce. Výživná druhá třetina nabídla mnoho šancí a gólů, radostněji do kabin však odcházela jihočeská družina.

Kometa do poslední dvacetiminutovky vstoupila aktivně a snažila se co nejrychleji snížit. V první šanci Okál sice selhal, ale vše si vynahradil v 50. minutě. Zlínský rodák se drze prohnal středem hřiště a Strmeně překonal střelou nad beton - 2:3.

Brňané mocně finišovali, měli enormní tlak a vyvinuli veškeré úsilí, aby vyrovnali. Jenže nevyužili ani svou třetí přesilovku a Motor trestal. Do brejku se dostal Přikryl, Kavan špatně odhadl situaci a vyjel po kotouči, byl u něj ale pozdě, hostující útočník mu udělal kličku a snadno zvýšil na 4:2. V závěru Jihomoravané ještě zkusili hru bez brankáře, ale znovu se radoval soupeř. Do prázdné branky poslal puk Kachyňa.

HC Kometa Brno - Banes Motor České Budějovice 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Kučeřík (Cingel, Holland), 50. Okál (Holík, Lintuniemi) - 24. M. Beránek (Kachyňa), 26. Kubík (Ordoš), 27. Harris, 57. F. Přikryl (D. Simon), 59. Kachyňa (F. Přikryl, Valský). Rozhodčí: Kika, Vrba - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Š. Lukeš (27. Kavan) - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Flek, Kollár, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Cingel, Kohout - A. Zbořil, Holík, Okál. Trenér: Modrý.
České Budějovice: Strmeň - Hovorka, Gulaši, Kachyňa, Štencel, Vráblík, Pýcha, Štich - Ordoš, Kondelík, Kubík - Gulaš, Harris, M. Beránek - Valský, F. Přikryl, D. Simon - Koláček, M. Toman, Chlubna. Trenér: Čihák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, České Budějovice

Kometa prohloubila krizi a přidala pátou prohru v řadě. Doma podlehla Českým Budějovicím  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.