Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa ztratila zápas v Hradci a prohrála podruhé v řadě

Až ve třetím vzájemném utkání Hradce Králové a brněnské Komety v probíhající sezoně slavil vítězství domácí celek. V 27. kole extraligy rozhodl o výhře Hradce Králové 5:2 dvěma góly v závěrečných sedmi minutách kanadský útočník Giorgio Estephan, který tak zopakoval svůj střelecký výkon z pátečního zápasu na ledě Vítkovic.

Mountfield měl v úvodní části značnou územní převahu, ale než vytěžil úspěch z přesilových her, musel přestát velké šance Okála a Cingela. Hlavně domácí obránci se v přesilovkách zastřelovali, až tu třetí využil ve 12. minutě nechytatelnou ranou Pavelka.

Hostům ale stačilo 64 sekund na vyrovnání. Lukášovi vypadl kotouč z lapačky a dezorientovaného brankáře potrestal snadnou dorážkou Flek. To vybudilo domácí celek k ještě větší aktivitě, kterou v posledních chvílích před přestávkou nepotrestal Lalancette. Lukeše si položil forhendovou kličkou, ale kotouč mu před odkrytou brankou ujel.

Ráz utkání výrazně pozměnil tvrdý zákrok hradeckého obránce Janka na hlavu brněnského Holíka. Pozměnil, ale neobrátil; Kometa totiž z pětiminutové výhody neudeřila. Nejméně scházelo Marcinkovi a Cingelovi, naproti tomu mohl hosty zaskočit Okulilar ze samostatného úniku. Atraktivní partii dominovali brankáři. Na domácím Lukášovi si v několika šancích vylámal zuby velmi aktivní střelec Pospíšil.

Lukeš na startu třetí třetiny už marně čelil přečíslení, z něhož vrátil domácím barvám vedení Jasper. Stejně dobře však sehráli svou akci těsně po ubráněném oslabení Brňané a Flek v 50. minutě svým druhým gólem znovu vyrovnal.

V závěru si ale vzal slovo hradecký útočník Estephan. Nejprve na hraně brankoviště dokončil práci Šťastného a poté už po dvou sekundách využil přesilovou hru. Vítězství Mountfieldu zpečetil snadnou trefou do prázdné branky Jergl.

Peter Frühauf (Hradec Králové): „Ve druhé třetině jsme si mohli zápas velmi snadno prohrát, udělali jsme několik nesmyslů při napadání. Zápas asi rozhodly speciální týmy, protože jak v přesilovkách, tak v oslabeních jsme byli silní. Po nepříliš vydařené druhé části se kluci semkli a odbojovali to až do konce.“

Jiří Otoupalík (Brno): „Utkání bylo velice kvalitní a dramatické. Mrzí nás závěr druhé třetiny, kde jsme měli spoustu vyložených šancí, abychom šli do vedení. Na začátku třetí třetiny jsme zaspali a když se nám podařilo znovu srovnat, šest minut před koncem jsme si po další individuální chybě nechali dát gól na 3:2. Závěr už si domácí pohlídali. Petr Holík má otřes mozku a posunutou krční páteř, po zápase přišel z vyšetření v nemocnici. Jak dlouhou pauzu bude mít, zatím nevím.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Hokej, Kometa, Brno, Hradec Králové, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ztratila zápas v Hradci a prohrála podruhé v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.