Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno smetlo Liberec. Tygrům uštědřili debakl a slaví vysokou výhru

Hokejisté Brna vyhráli ve 25. kole extraligy na ledě Liberce vysoko 6:1. Kometa tak potvrdila dobrou formu, vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a posunula se v tabulce před svého dnešního soupeře. Bílí Tygři se i nadále trápí, zaznamenali již čtvrtou porážku z pěti zápasů. Moravané položili základ svému vítězství již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Hattrickem se stejně jako v prvním vzájemném utkání sezony blýsknul americký útočník Steve Moses.

Kometa předvedla bleskový nástup do utkání a již po 24 vteřinách hry šla zásluhou Kaňáka do vedení. Ve 4. minutě pak přidal druhý gól Brna Moses, který dorazil za Králova záda Gazdovu střelu. A to pořád nebylo ze strany hostů vše. Přesilovou hru využil vteřinu před vypršením Dvořákova trestu opět Moses a poslal Brno již do tříbrankového trháku.

Až poté se ke slovu dostali také domácí, Rychlovského samostatný únik ale skvěle zlikvidoval Lukeš. Následovali dvě početní výhody Bílých Tygrů v krátkém sledu za sebou, hráči domácích je ale nesehráli vůbec dobře. V samém závěru první třetiny mohl přidat čtvrtý gól hostů Kohout, Král ale jeho samostatný nájezd zastavil.

Ve druhé části Severočeši přidali na aktivitě a odměnou jim byl kontaktní gól, o který se postaral Knot. Domácí radost ale netrvala příliš dlouho, Kometě okamžitě vrátil tříbrankové vedení Gazda. V polovině utkání navíc měli Brněnští k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a maximálně ji využili. Na 5:1 zvýšil dělovkou bez přípravy opět Gazda a na jeho branku navázal po 17 vteřinách Moses, který zkompletoval svůj hattrick. Zároveň tím vyhnal Krále z branky, toho nahradil Pařík.

Severočeši se pokoušeli alespoň snížení, hostující obrana je ale do velkých šancí nepouštěla. Závěr druhé části okořenila boxerská vložka mezi Klímou a Pospíšilem.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy velmi opatrně. Ve 42. minutě se o zkorigování stavu pokusil Flynn, ale Lukeš byl proti. Stejně tak neuspěli o něco později Knot a junior Pérez. I přes několik slibných šancí na obou stranách se už skóre nezměnilo.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Knot (Kelly Klíma, A. Najman) - 1. Kaňák (Flek, Lintuniemi), 4. Moses (Cingel, Gazda), 8. Moses (Vincour, Cingel), 28. Gazda (Kohout), 30. Gazda (A. Zbořil, Holík), 30. Moses (Pospíšil, Vincour). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Kajínek, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Kelly Klíma - Pospíšil oba 5 min. Využití: 0:3. Diváci: 4116.
Liberec: D. Král (30. Pařík) - McCoshen, Ivan, Melancon, Budík, Knot, J. Dvořák, Derner - Kelly Klíma, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Peréz, Bulíř, Birner - Pekař, Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.
Brno: Š. Lukeš - Lintuniemi, Kaňák, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, Pospíšil - Flek, Holík, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři ,

Štítky Hokej, Kometa, Brno, Liberec, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno smetlo Liberec. Tygrům uštědřili debakl a slaví vysokou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.