Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa skolila lídra tabulky. Pardubice udolala v prodloužení

Brněnská Kometa zvládla šlágr jednadvacátého kola extraligy. V souboji s lídrem tabulky z Pardubice vyhrála 4:3 po prodloužení. Dramatický zápas plný zvratů rozhodl útočník Cingel. Brno zvítězilo podruhé v řadě a oplatila Východočechům porážku z první čtvrtiny ligy. Dynamo naopak podruhé za sebou prohrálo. Stále však bezpečně vede soutěž.

Začátek duelu byl velmi opatrný z obou stran, zatažené obrany nepouštěly útočníky na dostřel a tak první šanci duelu si vzal na svoji hůl domácí obránce Ščotka, který projel přes celé hřiště a Will musel vytáhnout skvělý zákrok. Kometa pak nevyužila přesilovku, nicméně získala kontrolu nad děním na ledové ploše a svoji aktivitu korunovala vedoucím gólem. Kučeřík vystihl laxní rozehrávku Pardubic a pohotovou střelou našel skulinu ve Willově postavení v brankovišti. Vzápětí mohl zvýšit na 2:0 Ďaloga, jenže mířil těsně nad.

Pardubice se útočně zvedly až v závěru první třetiny, do šance se dostal Hyka, ale Furch jeho dorážku zblízka výtečně vykryl. Více práce měl po první přestávce Will, šance Pospíšila a Vincoura ještě gólman hostí zlikvidoval, na přesnou střelu Zbořila po pasu Fleka byl ovšem krátký.

Do té doby nevýrazné Dynamo nakopla první chyba bránících Brňanů, přečíslení dvou na jednoho proměnil v kontaktní gól Kousal. Zápas nabral skvělé tempo, rychlé akce se střídaly na obou stranách, více střeleckých pokusů zaznamenaly statistiky na straně domácích, jenže na změnu skóre to vliv nemělo.Parádní duel pokračoval i ve třetím dějství. Ve 43. minutě okupovaly Pardubice tak dlouho brněnskou obrannou třetinu, až našel Paulovič Kauta, který prostřelil Furcha.

Klíčový pro další vývoj byl třetí gól a ten dali hosté. Paulovič se šikovně vyhnul bránícímu Ďalogovi a přesně mířenou střelou vymetl šibenici Furchovy svatyně. Kometa vrhla všechny síly do útoku a v 55. minutě zachraňoval po akci Mosese za překonaného Willa situaci David Musil. Brňané ustáli oslabení, dvě a půl minuty před koncem měli možnost přesilové hry, kterou umocnili odvoláním gólmana. Vyplatilo se. V 59. minutě po přihrávce Cingela vyrovnal Pospíšil a poslal zápas do prodloužení. V něm si oba slovenští útočníci role prohodili a Cingel v čase zajistil zisk dvou bodů pro domácí. Brno oplatilo Dynamu porážku z první čtvrtiny soutěže.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Kučeřík (J. Kos, Marcinko), 23. A. Zbořil (Flek, Ďaloga), 59. K. Pospíšil (Cingel), 62. Cingel (K. Pospíšil) - 25. R. Kousal (Radil), 43. M. Kaut (Paulovič), 49. Paulovič (T. Zohorna, T. Dvořák). Rozhodčí: Šindel, Vrba - Hnát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 7115.
Brno: D. Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingel, K. Pospíšil - J. Kos, Marcinko, Vincour - Flek, A. Zbořil, Zaťovič - Kratochvíl, Okál, Kohout. Trenér: Modrý.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Vála, Bučko - Hyka, Cienciala, Říčka - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Paulovič - Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Varaďa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Pardubice, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa skolila lídra tabulky. Pardubice udolala v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.