Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa si vylámala zuby na Českých Budějovicích. Schytala pět branek

Studenou sprchu schytali hokejisté brněnské Komety, kteří zajížděli v osmnáctém kole extraligy na led Českých Budějovic. Utkání lépe zvládli Jihočeši, kteří zvítězili 5:2 a oplatili soupeři porážku z úvodu ligy. Budějovičtí uspěli na domácím ledě podruhé v řadě, naopak Brňané dvakrát po sobě venku nebodovali.

Brněnského brankáře Furcha hned v úvodu prověřili Vopelka a Vráblík, nebezpečně vypadala Kubíkova teč po Hovorkově nahození. Hosté se rychle oklepali z úvodního náporu Jihočechů a před Strmeňovou brankou zahrozili ve společné akci Ďaloga s Flekem, po dalším průniku znovu střílel Ďaloga. Také domácí Přikryl předvedl pěknou individuální akci, po níž následoval závar před Furchem. Domácí se potom dvakrát po sobě bránili po zbytečných faulech v útočném pásmu. Nejenže odolali, ale při druhém trestu Hanzla vybojoval kotouč Beránek, ujel po pravé straně a forhendovou kličkou zařídil vedoucí gól.

Českobudějovičtí pokračovali v tlaku i po první změně stran, zatímco hosté spoléhali na brejky. Zvlášť nebezpečný se jim povedl ve vlastním oslabení. Kos a Cingel jeli na jediného obránce, ale druhý z nich nezvládl kličku na Strmeně. Vyloučení brněnského kapitána Zaťoviče potrestal Kondelík, který byl důrazný před brankovištěm. Před polovinou základní hrací doby se znovu utrhl Beránek a Kaňákovi nezbylo, než ho faulovat ve vyložené šanci. Nařízené trestné střílení však neproměnil Gulaš.

Další přečíslení Moravanů dva na jednoho málem skončilo gólem, jenže Strmeň v pádu máchl holí a zázračným zákrokem odvrátil pohromu. Další příležitosti měli Kondelík a také Gulaš s Beránkem. O zvýšení náskoku se postaral Kondelík, který po střele Štencla od modré čáry uspěl dorážkou u pravé tyčky.

Skóre se měnilo i krátce po druhé přestávce. Brňané nechali u levé tyčky samotného Kubíka a ten pohodlně překonal špatně postaveného Furcha. Při návratu z trestné lavice se ocitl v sólové jízdě Ordoš, ale neprosadil se. Zakrátko se probil z levé strany Chlubna, brankář Furch ho zastavil nečistým zákrokem a nabídl domácím přesilovku, při níž Kubík trefil horní spojovací tyčku.

V 50. minutě Štencel ztratil puk na útočné modré, hosté získali další přečíslení a Zaťovič zblízka korigoval po přihrávce Holíka. Při zbytečném vyloučení Ordoše o dvě minuty později přidal Cingel druhý gól Komety a schylovalo se k dramatu. Hosté však hráli příliš tvrdě, což nepříjemně pocítili po jejich zákrocích Vráblík a Chlubna. Na hanbu šel Lintuniemi, ale Jihočeši nevyužili početní výhodu. Při brněnské power play zasáhl Ordoš tyčku, ze středního pásma ale poté skóroval do prázdné branky Toman.

Banes Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. M. Beránek, 27. Kondelík (M. Beránek, Štencel), 38. Kondelík (Štencel), 41. Kubík (Kondelík, Vráblík), 60. M. Toman - 50. Zaťovič (Holík), 52. Cingel (Flek, Moses). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - J. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváků: 6184.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Hovorka, Gulaši, Štich, M. Doudera, Kachyňa - Gulaš, Kondelík, Kubík - D. Simon, Harris, Ordoš - F. Přikryl, M. Hanzl, M. Beránek - Chlubna, Vopelka, M. Toman. Trenér: Čihák.
Brno: D. Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Cingel, K. Pospíšil - J. Kos, Marcinko, Okál - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, A. Zbořil, Vincour. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Banes Motor České Budějovice

Štítky Hokej, Kometa, České Budějovice, Extraliga Výsledky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa si vylámala zuby na Českých Budějovicích. Schytala pět branek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.