Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa litvínovský led nedobyla. Inkasovala šest branek a odjíždí bez bodu

Hokejisté brněnské Komety nezvládli duel šestnáctého kola extraligy s Litvínovem, když na jeho ledě prohráli 3:6. Brňané podlehli Severočechům podruhé v sezoně a bodově vyšli na prázdno po čtyřech zápasech. Chemici naopak výhrou dali zapomenout na prohru s Plzní a znovu atakují čelo tabulky.

Hosté do utkání dobře vstoupili a k vedení jim pomohl i faul Kudrny a využitá přesilovka. Tomka v litvínovské brance překonal Zaťovič. Vyrovnat mohl David Kaše, v dobré pozici ale při zakončení promáchl.

Kometa byla aktivnější v útočném pásmu, druhý gól však nepřidala a ve 12. minutě domácí vyrovnali, když se od modré čáry trefil přesně David Kaše. O minutu později navíc fauloval Vincour a Verva v početní výhodě zásluhou tvrdé střely Jakse otočila skóre.

Oba týmy poté měly šanci změnit stav v dalších přesilovkách, Tomek s Lukešem ale chytali spolehlivě a připsali si řadu dobrých zákroků. V polovině utkání se do slibné šance dostal Válek, třetí branku domácích ale nepřidal. To se podařilo až o tři minuty později Maštalířskému, který potrestal zaváhání Brna na obranné modré čáře. Osmnáctiletý junior si ve čtvrtém startu v soutěži připsal první extraligový gól.

Při Pospíšilově trestu hosty opět podržel Lukeš, jenž dostal na severu Čech šanci teprve podruhé v sezoně. Ve 40. minutě ale domácí přece jen své vedení navýšili, když se prosadil Abdul.

Ve 42. minutě však Pospíšil z brejku i přes Czuczmanův faul snížil a hosté se vrátili do zápasu. Navíc byl následně vyloučený Zile a Kometa pokračovala v tlaku. Moses sice trefil jen tyčku, sedm sekund po skončení přesilové hry se ale z dorážky již prosadil.

Místo dalšího tlaku hostů se ale do gólových šancí dostávali následně domácí. Lukeš několikrát výborně zasáhl, v 52. minutě jej ale se štěstím překonal Hlava, od jehož těla se odrazil brněnským gólmanem vyražený puk. Platnost branky rozhodčí kontrolovali hned dvakrát, hosté však neuspěli ani s takzvanou trenérskou výzvou.

Ještě více se přiblížit k jubilejní domácí výhře se mohl Litvínov v 78 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, šestou branku ale nepřidal. V závěru se hosté pokusili utkání zdramatizovat při power play, snížit se jim však už nepodařilo a naopak pošesté inkasovali.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 12. D. Kaše (Hlava, Baránek), 14. Jaks (D. Kaše), 33. Maštalířský (Kirk), 40. Abdul (Gut), 52. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava (O. Kaše) - 5. Zaťovič (Holík, Gazda), 42. K. Pospíšil (Moses, Cingel), 46. Moses. Rozhodčí: Úlehla, Ondráček - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4282.
Litvínov: M. Tomek - Demel, Zile, Jaks, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda - Koblasa, Gut, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Maštalířský - Havelka, Jurčík, Válek. Trenér: Mlejnek.
Brno: Š. Lukeš - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - J. Kos, Marcinko, Kohout - Moses, Cingel, K. Pospíšil - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Vincour, Okál. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivo Dostál

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa litvínovský led nedobyla. Inkasovala šest branek a odjíždí bez bodu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.