Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa se veze na vítězné vlně. Doma srazila Karlovy Vary

Znamenitou formu si drží v posledních kolech hokejisté brněnské Komety, kteří naposledy v patnáctém kole uspěli na domácím ledě proti karlovarské Energii 3:0. Domácí o výhře rozhodli díky povedené druhé třetině, v níž nasázeli dvě branky. Brno si připsalo čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů a oplatilo Západočechům prohru z úvodu extraligy.

Kometa vyhrála podruhé za sebou a bodově se dotáhla na čtvrtý Třinec. Energie klesla na sedmé místo. Gólman Dominik Furch udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Kometě chvíli trvalo, než se dostala do očekávaného náporu. Brzdila ji nepřesnost v přihrávkách a také zformovaná obrana Západočechů v čele s Frodlem, který zneškodnil příležitosti Pospíšila a Ďalogy. Brno se vedení dočkalo v 9. minutě, Zaťovič uprostřed útočného pásma přenechal puk Ščotkovi a brněnský obránce přesně umístěnou střelou otevřel skóre.

Krátce poté nevyužilo Brno téměř minutovou výhodu dvou hráčů na ledě, nicméně vedení v pohodě hájilo, neboť Karlovy Vary si nevypracovaly žádnou šanci, kterou by mohly Furcha v brance Komety ohrozit.

Hosté si přestávku protáhli ještě do úvodu druhého dějství. Marcinko vyhrál úvodní buly, obránci mu jej vrátili do střelecké pozice a už za osm vteřin vedlo Brno o dva góly.

Kometa se dostala do pohody, aktivní hrou deptala rozehrávku soupeře a její hráči měli na hokejkách další góly. Cingeľ, Kohout, ani Flek však souboje s Frodlem v třetí gól nepřetavili. Ten přišel až po parádní kombinaci třetího útoku brněnských "mazáků" po ose Flek, Zaťovič zakončoval do prázdné branky Holík.

Energie proti rozjeté Kometě jen těžko hledala recept, jak na ni vyzrát. Náznaky šancí měli Mikyska a Plutnar, ale spolehlivého Furcha nenachytali. Tříbrankové manko jim velelo se o gól pokusit co nejdříve ve třetí třetině a zdramatizovat tak do té doby jasně se vyvíjející utkání. Moc se jim to nedařilo, v 45. minutě navíc byli Západočeši blízko čtvrtému inkasovanému gólu, když Mosesovu střelu zastavila tyč.

Hosty v závěru srazilo několik vyloučení, čímž se připravili o pokus na dotažení či dorovnání skóre. Kometa výhru v klidu uhájila, Furch udržel třetí čisté konto a v této statistice je nejlepší v extralize.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Zaťovič, Lintuniemi), 21. Marcinko (Kohout, Kučeřík), 31. Holík (Zaťovič, Flek). Rozhodčí: Šindel, Květoň - Klouček, Thuma. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 6278.
Brno: D. Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Cingel, K. Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Vincour, Okál. Trenér: Modrý.
Karlovy Vary: Frodl - Huttula, Plutnar, Stříteský, D. Mikyska, Dlapa, Havlín, Benda - O. Beránek, Černoch, Jiskra - Hladonik, Gríger, T. Rachůnek - Koffer, Kofroň, O. Procházka - Zetterberg, R. Přikryl, T. Redlich. Trenér: Bruk

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladimír Čižmár/Hc Kometa

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Energie, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa se veze na vítězné vlně. Doma srazila Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.