Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa vyplenila Hradec. Soupeři nasázela pět branek

, aktualizováno 27. října 2023, 21:55

Hokejisté brněnské Komety vyhráli v Hradci Králové 5:1 a uspěli ve čtvrtém z posledních pěti venkovních duelů. Oplatili tak Mountfieldu prohru 0:4 z úvodního kola. Střelecky aktivnějšího soupeře na jeho ledě trestali za fatální chyby. Východočeši si připsali třetí prohru z uplynulých čtyř utkání.

Královéhradecký stadion v první komerční přestávce hromadně vytleskal Lukáše Cingela, který se do města poprvé po šesti sezonách vrátil jako soupeř. Fanoušci mu připravili i choreo.

Cingelův nový tým byl od úvodu aktivnější a hrozil z protiútoků: Bartošák takto zasahoval proti Mosesovi, zatímco rychlonohý Flek svou šanci prováhal. Kometa otevřela skóre z první přesilové hry, kterou využila hned po 11 sekundách. Zaťoviče ještě Bartošák vychytal, ale na dorážku Marcinka už neměl nárok. Letošní brněnská posila slavila první gól v novém dresu a zároveň 100. v české extralize hodně hlasitě.

Když na druhé straně dostal puk do branky Jasper, naopak se ani neradoval. Sám věděl, že předtím zahrál vysokou holí, a rozhodčí se nešli ani podívat na video. Zvýšenou aktivitu Mountfieldu nepřetavil ve vyrovnání aktivní Estephan, proti němuž dvakrát výborně zasáhl Furch.Veškerou snahu domácích navíc zmařil těsně před druhou přestávkou Blain. Produktivnější obránce v početní výhodě chyboval, o kotouč ho obral Okál a Kometa ve skóre odskočila.

Podobně však zaváhal ve 45. minutě Ščotka a z dorážky dostal puk za Furcha nadvakrát Jergl. Kontaktní gól vlil domácím hodně krve do žil, začali hrozit i ve vlastním oslabení. Znovu se však zabrzdili sami, když o kotouč v útočném pásmu přišli a Moses obloučkem vyslal do úniku Pospíšila, jenž proti Bartošákovi nezaváhal.

Když Furch zákrokem večera vychytal Pavelku, další minuty už nabídly jen naprostý hradecký zmar. Lalancette si sám shodil Flekovo nahození z rohu do branky a po dalekém Bartošákově vyjetí snadno zvýšil na konečných 5:1 z pohledu hostů Vincour.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 45. Jergl (Tamáši) - 15. Marcinko (Zaťovič), 40. Okál, 52. K. Pospíšil (Moses), 54. Flek (Holík, Ščotka), 55. Vincour (Kratochvíl, Okál). Rozhodčí: Stano (SR), Hradil - Rampír, Axman. Vyloučení: 6:3, navíc Jank (Hradec Králové) do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4842.

Hradec Králové: P. Bartošák - Blain, Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, T. Pavelka, P. Marcel - Eberle, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Tamáši, Okuliar - Jasper, Lalancette, Perret - Šťastný, Estephan, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Brno: D. Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Cingel, K. Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Boltvan - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Vincour, Okál. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa/Ivo Dostál

Štítky hokej, Brno, Kometa, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vyplenila Hradec. Soupeři nasázela pět branek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.