Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa ztratila zápas s Třincem. Slezané rozhodli v nájezdech

Hokejisté brněnské Komety zakončili první čtvrtinu extraligy porážkou na domácím ledě s mistrovským Třincem. Brno ve vyrovnaném utkání čtrnáctého kola ještě pět minut před koncem vedlo, pak ale Slezané srovnali na 2:2 a dotáhli duel do vítězného konce v samostatných nájezdech. Rozhodující trefu si připsal útočník Daňo a určil skóre utkání na konečných 3:2 pro hosty.

Kometa nastoupila pouze s šesti obránci, mimo hru byli vedle Lintuniemiho i Ďaloga, který nedohrál páteční zápas s Libercem. Snaha jeho spoluhráčů se ale ubírala směrem dopředu. Do střeleckých příležitostí se dostali Cingel, Marcinko i Moses, jenže na Mazance nevyzráli. Naopak se to povedlo Holíkovi, který ve 13. minutě projel od vlastní modré až do útočného pásma a střelou s tečí obránce překvapil Mazance. Připsal si tak pvní gól v sezoně.

Do sestavy úřadujícího mistra se vrátil po třízápasovém pobytu na marodce Daňo. Oceláři sice vyslali v pohledné první třetině, v níž se hra přelévala ze strany na stranu, více střeleckých pokusů než domácí, pozorného Furcha ale překvapili.

Nevoli domácího publika způsobila situace ve 23. minutě, kdy se Kometa po střele Vincoura radovala z druhého gólu, ale sudí ho po zhlédnutí videa odvolali, neboť brněnský útočník pálil jen do obou tyčí posunuté branky.

Třinec zvýšil útočné obrátky, dvě šance na vyrovnání v krátkém časovém rozmezí měl Kurovský, leč bez efektu. Prosadil se až v polovině duelu Nestrašil po rychlém protiútoku.

Rovnocenná partie pokračovala nejen ve zbývající části druhé třetiny, v níž mohli skórovat Kaňák a Holík, ale také ve třetím dějství. Pokusit se dát vedoucí gól a pokud možno žádný neinkasovat, to bylo krédo obou týmů v poslední dvacetiminutovce.

Větší porce minut se odehrávala před Furchem. Jenže Brno dostalo možnost přesilové hry, kterou využil Moses a zaznamenal čtvrtý gól v posledních dvou zápasech.

Slezané vzápětí dvouminutovou početní výhodu nevyužili, na jejich tlaku v závěrečných minutách to ale nic neubralo. Naopak. Furch a přetížená obrana Komety byla v jednom ohni, čehož pět minut před koncem využil Adámek a vyrovnal.

V prodloužení mohli rozhodnout Moses, Růžička i Kundrátek, proti byli oba výteční gólmani. V samostatných nájezdech měli pevnější nervy Oceláři, svůj pokus proměnili Daňo i Pánik, naopak ze čtyř brněnských střelců neuspěl ani jeden.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Holík (Zaťovič, Kaňák), 48. Moses (Ščotka, Holík) - 31. Nestrašil (L. Hudáček, Daňo), 55. Adámek (Dravecký, Vrána), rozhodující sam. nájezd Daňo. Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Lederer, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6735.

Brno: D. Furch - Kaňák, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Zahradníček - Moses, Cingeľ, Okál - A. Zbořil, Marcinko, Vincour - Flek, Holík, Zaťovič - Kohout, Horváth, Jenyš. Trenér: Modrý.

Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kundrátek, Polášek, Adámek, J. Jeřábek, Nedomlel - M. Růžička, D. Voženílek, Pánik - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, P. Vrána, M. Roman - Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Hokej, Kometa, Třinec, Extraliga, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ztratila zápas s Třincem. Slezané rozhodli v nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.