Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa otočila duel s Libercem. Hattrickem se blýskl Američan Moses

, aktualizováno 20. října 2023, 21:14

Hokejisté brněnské Komety ve dvanáctém kole extraligy otočili na domácím ledě duel s Libercem. Hosté po povedené první třetině vedli o dvě branky, Brno ale díky třem přesným zásahům útočníka Mosese zápas překlopilo na svou stranu a zvítězilo 5:2. Brňané po výhře přeskočili Severočechy v tabulce a patří jim sedmá pozice.

Kometa vstoupila do zápasu aktivně a zasypala libereckého gólmana několika nebezpečnými střelami, které ovšem k brance nevedly. Bílí Tygři nevyužili přesilovku, byť blízko otevření skóre byl Hawryluk, jehož střelu z mezikruží zlikvidoval Furch. Přesto šli hosté do vedení, ke dvěma podobným trefám jim stačilo necelých sto vteřin a jeden střelec. Vlach nejprve prostřelil Furcha z osy hřiště a chvíli poté po vyhraném buly Filippiho.

Brňany inkasované branky nedeprimovaly a nadále se snažili o zteč liberecké branky. Daniel Král však pochytal dvě Zbořilovy trefy i Holíkův pokus. Domácí tým brzdila nepřesná rozehrávka, což nahrávalo dobré obraně Liberce, stále podporované stabilním výkonem Krále. Kometu nakopla až přesilovka. Nejprve mohl skórovat při svém 800. startu Zaťovič, ale prosadil se až Moses, na jehož dělovku byl Král krátký.

Tlak Brna gradoval a vyrovnání přišlo opět z přesilové hry. Dvouminutový pobyt v obranném pásmu Liberce zakončil další dělovkou od modré Moses a potvrdil dominanci svého týmu ve druhém dějství. Ve druhé minutě třetí třetiny dal vedoucí gól Brna Vincour, ale radost domácích netrvala dlouho. Liberecký kouč Pešán si vzal trenérskou výzvu a kvůli vysoké holi Zbořila, která trefě předcházela, uspěl a branka byla odvolána.

Už bez jakýchkoliv problémů se Kometa prosadila v 45. minutě. Marcinko vyhrál bully, Zbořil přiťukl puk Kučeříkovi a obránce překlopil svým první gólem v sezoně vedení na stranu domácích. Bílí Tygři pak nevyužili přesilovku. O vyrovnání se snažili i v závěru, ale jistý Furch s obětavou obranou nápor tým podrželi. Vydřenou výhru Komety potvrdil po brejku po levém křídle Moses, který dal první hattrick v extralize. Do prázdné branky pak ještě zpečetil vítězství Adam Zbořil.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 29. Moses (Ščotka, Flek), 38. Moses (Ščotka, Flek), 45. Kučeřík (A. Zbořil, Marcinko), 58. Moses (A.Zbořil) , 59. A. Zbořil (Marcinko) - 7. J. Vlach (Budík), 8. J. Vlach (Filippi). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Hnát, Lhotský. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 6433.

Brno: D. Furch - L. Kaňák, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingeľ, Okál - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Boltvan, Vincour, Jenyš - Horváth. Trenér: Modrý.

Liberec: D. Král - Melancon, M. Ivan, Knot, T. Galvas, Budík, J. Dvořák, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach - Flynn, A. Najman, Rychlovský - Hawryluk, Bulíř, J. Pérez - Kelly Klíma, J. Šír, Pekař. Trenér: Pešán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa otočila duel s Libercem. Hattrickem se blýskl Američan Moses  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.