Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnští studenti si vyřvali rekord. Do dějin se zapsali nejhlučnějším sportovním zápasem v Česku

Brněnskou Winning Group Arenou ve středeční večer otřásalo skandování téměř osmi tisíc studentů. Hokejový zápas mezi dvěma největšími brněnskými univerzitami se stal nejhlučnějším zápasem v dějinách českého sportu. Klání nakonec ovládla brněnská technika, jež skolila konkreční Masarykovu univerzitu.

Hokejové týmy Masarykovy univerzity (MUNI) a Vysokého učení technického (VUT) své fanoušky vyburcovaly k ohlušujícímu výkonu. Pokořili rekord nejhlasitější sortovní události, který doposud drželo hokejové utkání v Havířově z roku 2011. „V minulých ročnících jsme různými způsoby zapojovali měření hlučnosti fanoušků při utkání, což se nám velmi osvědčilo. Došlo nám, že jsme schopni překonat i oficiální rekord zapsaný v České knize rekordů,“ sdělil vedoucí organizačního týmu Hokejového souboje univerzit Filip Vojáček.

Celé utkání provázela dechberoucí atmosféra a fanoušci podporovali hokejové reprezentanty svých univerzit z plných plic. Aréna se otřásala hlukem více než sto třinácti decibelů. „Připravili jsme letos technologické novinky a měření hlučnosti bude pro fanoušky se interaktivně zobrazovalo na obrazovkách,“ dodal Vojáček. V napínavém zápase tým VUT nad MUNI nakonec zvítězil 3:1 a studenti brněnské techniky tak oslavovali z plných plic.

Hokejový souboj univerzit (HSU) je součástí celoroční soutěž vysokoškolských týmů. Na běžné ligové zápasy chodí typicky stovky diváků, na ty největší tisíce. „Hokejový souboj univerzit vznikl jako myšlenka a snaha o posun univerzitního sportu zase o krůček dále. Velkou předností univerzitní ligy je schopnost na stadion dostat i diváky, kteří běžně hokej nenavštěvují a to zejména z řad studentů,“ sdělil jeden ze zakladatelů HSU Josef Novák Novák.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hokejový souboj univerzit

Štítky MUNI, VUT, hokej, hluk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští studenti si vyřvali rekord. Do dějin se zapsali nejhlučnějším sportovním zápasem v Česku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.