Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ovládla duel nejhorších celků. Skolila Kladno a slaví druhou výhru

Hokejisté Brna zvítězili v 6. kole extraligy na ledě Kladna 4:1 a vyhráli podruhé za sebou. Naopak Kladno padlo potřetí za sebou, stále čeká na první výhru za tři body a v tabulce je i nadále poslední. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Komety podílel útočník Jakub Flek.

Ve třetí minutě sice trefil mladý Petr Ton při své extraligové premiéře tyč Furchovy branky, ale byla to na delší dobu jediná možnost Kladenských, jak ohrozit soupeře.

Brno totiž hned od prvních minut navázalo na vydařený výkon v minulém kole, aktivní hrou si vynutilo převahu, z níž pramenily šance. Zaťovič ještě neuspěl, avšak spolupráce obránců s Pospíšilem na modré čáře už úspěch přinesla. Třetí gól v sezoně si na své konto připsal Gazda.

Furch se vzápětí vyznamenal při šanci zkušeného Frolíka, na druhé straně zachránila Brízgalu tyč po ráně Pospíšila. Kromě toho zdobila Brno dobrá defenzíva, která ubránila v naprosté pohodě i bezzubou přesilovku domácích.

Kladno po první přestávce přidalo na útočné aktivitě, zlepšilo pohyb, ovládlo střední pásmo, ale před Furchem se neprosadilo. Naopak velkou šanci navýšit náskok měl Zbořil, jehož střelu do odkryté branky na poslední chvíli zachránil Brízgala.

Domácí brankář se stal v dalším průběhu hrdinou několika okamžiků, když čelil mnoha střelám a slibným šancím Komety, která si vytvořila velký tlak. Ten vyústil v druhý gól. Po rychlé kombinaci na levém křídle se k pohotové střele dostal Pospíšil a prosadil se potřetí v sezoně.

Do té doby nejlepší hráč Kladna Brízgala se podepsal pod třetí gól Brna, na začátku třetí třetiny Flek vystihl za brankou jeho špatnou rozehrávku a Zaťovič po jeho přihrávce skóroval do prázdné branky.

Kladno pak zbrzdila vlastní disciplína. Veber dostal trest pět minut plus do konce zápasu, přesilovku si Brno ještě vylepšilo při dalším kladenském vyloučení, ale neprosadilo se.

Kladnu svitla naděje šest minut před koncem při vyloučení Mosese, riskla hru bez brankáře, ale prosadil se hostující Flek. Domácí si podobný scénář s prázdnou brankou ještě jednou zopakovali a vyšlo jim to. Od modré prostřelil Furcha obránce Ticháček a vzal mu druhé čisté konto za sebou. Nikoliv však tři body pro Kometu.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 67. Ticháček (Plekanecm Frolík) - 8. Gazda (Pospíšil, Ďaloga), 33. Pospíšil (Moses, Flek), 43. Zaťovič (Flek), 54. Flek. Rozhodčí: Hribík, Jaroš - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 3:4 a navíc Veber (Kladno) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 2793.

Kladno: Brízgala - Veber, Slováček, Hejda, Ticháček, Martenet, Babka - Tralmaks, Plekanec, Frolík - Jarůšek, Klepiš, Kusý - M. Procházka, Pytlík, O. Bláha - M. Beran, Melka, Ton. Trenér: Vejvoda.

Brno: D. Furch - Ščotka, Lintuniemi, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Moses, Cingeľ, Pospíšil - A. Zbořil, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Zembol, Okál. Trenér: Modrý.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno/Roman Mareš

Štítky Brno, hokej, sport, Kometa, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ovládla duel nejhorších celků. Skolila Kladno a slaví druhou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.