Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa prodloužila trápení. Počtrvté v řade prohrála

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve 4. kole extraligy Brno 6:3 a navázali tak na páteční výhru z Hradce Králové. K prvnímu tříbodovému zisku Bruslařů v sezoně výrazně přispěly čtyři branky z přesilových her, z nichž dva dal Tomáš Fořt. Dvakrát se prosadil i Tim Söderlund. Naopak Brno i po odchodu trenéra Patrika Martince neuspělo, prohrálo i čtvrtý zápas sezony a bez bodu mu patří poslední místo v tabulce.

Jihomoravany dnes vedl Jaroslav Modrý, který se z pozice asistenta posunul na post hlavního trenéra po sobotním Martincově odstoupení. Do branky postavil poprvé v sezoně Lukeše, v sestavě chyběl zkušený centr Marcinko.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný a soustředil se především na boj o střední pásmo. První šance přišla až v přesilové hře, kterou domácí využili po devíti vteřinách, kdy se po kombinaci prosadil střelou z mezikruží Järvinen.

Kometa ale odpověděla bleskově a už po 35 vteřinách bylo vyrovnáno, po přihrávce Fleka se trefil Gazda. Brno mohlo ještě do konce prvního dějství strhnout vedení na svoji stranu, ale Kohout se ve slibné pozici neprosadil. Síla Bruslařů dnes spočívala v přesilových hrách. Při vyloučení Kučeříka využil druhou početní výhodu Fořt, když ideálně tečoval nahození od modré čáry.

Brno tentokrát nedokázalo ihned odpovědět, v jedné z mála šancí hostí se ocitl Cingel´, ale Novotný byl na svém místě. Stejně jako při střele svého loňského spoluhráče Lintuniemiho. Během narůstajícího náporu Komety se ale puk v obranném pásmu Bruslařů odrazil do středu hřiště k Söderlundovi, který sólo nájezd na Lukeše bezpečně proměnil.

Brňané i přes dvoubrankové manko zápas nezabalili. Častou střelbou se pokoušeli o korekci nepříznivého stavu, blízko gólu byl Kohout, ovšem defenzíva Boleslavi vše uhlídala.

Zkraje třetí třetiny měla Kometa výhodu dvojnásobné přesilovky v trvání dvou minut, ale téměř se nedostala do koncovky a šanci na korekci stavu trestuhodně promarnila.

Vzápětí Brno poznalo, jak se hraje v početní výhodě, za pouhých 14 vteřin zasunul Lantoši puk za Lukešova záda počtvrté. Brzy poté se prosadil podruhé v přesilovce Fořt. Domácí výrazně polevili, dovolil dát Kometě dvě branky v krátkém rozmezí, ale Söderlund do prázdné branky trefil vítěznou pojistku. Bruslařům se tak hned na první pokus povedla odveta za jarní vyřazení v předkole play v uplynulém ročníku ligy.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Järvinen (Lantoši, Prychota), 29. Fořt (Osburn, O. Roman), 37. Söderlund (Čech), 47. Lantoši (Järvinen), 54. Fořt (O. Roman, Osburn), 60. Söderlund - 15. Gazda (Flek, A. Zbořil), 59. Pospíšil (Ščotka, Gazda), 59. Lintuniemi (Zaťovič, Holík).
Rozhodčí: Úlehla, Ondráček - Kajínek, J. Svoboda.
Vyloučení: 5:6. Využití: 4:1. Diváci: 3314.

Mladá Boleslav: Novotný - Osburn, Pyrochta, Čech, Jánošík, Pláněk, Štibingr, Bernad - Aaltonen, Järvinen, Skalický - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šmerha, Fořt, Malát - J. Stránský, Hradec, Suchý. Trenér: Kalous.

Brno: Lukeš - Ščotka, Ďaloga, Holland, Lintuniemi, Gazda, Kučeřík - Moses, Cingeľ, Pospíšil - Kohout, A. Zbořil, Flek - Okál, Holík, Zaťovič - Jenyš, Zembol, Boltvan. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Souček/Kometa Brno

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Zápasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prodloužila trápení. Počtrvté v řade prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.