Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa znovu nevstřelila branku a podruhé prohrála. Nestačila na Karlovy Vary

, aktualizováno 18. září 2023, 7:23

Hokejisté brněnské Komety mají o čem přemýšlet. Ve druhém kole extraligy podruhé prohráli, když nestačili na Karlovy Vary, které zvítězily jasně 4:0. Brno navíc znovu neskórovalo, na čemž nese výraznou zásluhu karlovarský brankář Frodl. Energie výhrou potrvdila dobrý vstup do sezony.

V úvodních šesti minutách si aktivnější hosté vytvořili tři slibné šance, které však zlikvidoval Frodl. Nejdříve ve třetí minutě betonem nadvakrát zkrotil střelu Cingeľa, o chvíli později kryl Pospíšilovu šanci a i bomba Gazdy z mezikruží skončila v jeho náruči. Byli to však nakonec Karlovarští, kteří se z ojedinělé akce ujali vedení, když v osmé minutě ideální přihrávku Hladonika zužitkoval tečí v předbrankovém prostoru Černoch.

Ve 24. minutě byl blízko vyrovnání Zbořil, ale jeho střela i s přispěním Frodla jen lízla horní tyčku domácí branky. Ve 28. minutě se skóre již měnilo, ale opět na straně karlovarské Energie, když Černoch zpoza branky nahrál připravenému Beránkovi a ten střelou z první nedal Furchovi šanci. Jihomoravané po inkasované brance opět zvýšili aktivitu a domácí hasili jejich útočné výpady mnohdy za cenu nedovolených zákroků.

I kvůli špatnému střídání nastřádali za prostřední část hry šest menších trestů. Brňané dostali dokonce na půl minuty příležitost hrát v pěti proti třem. Nejblíže první brance hostů byl Pospíšil, ale Frodl hbitým přesunem k pravé tyčce zabránil téměř jistému gólu.

Závěrečná třetina již byla zcela v režii hráčů z lázeňského města. Ve 47. minutě po pěkné kombinaci střelou k zadní tyči využil přesilovou hru Jiskra. Rovněž i vyloučení Zbořila potrestal v 51. minutě po samostatném úniku Procházka a oslavil první extraligový gól. Zbytek utkání si již Karlovarští s přehledem pohlídali, Kometa naproti tomu ani ve svém druhém vystoupení v nové extraligové sezoně nevstřelila branku.

„Hodnocení je dnes jednoduché - soupeř nás předčil v efektivitě, měli jsme hodně šancí - i přesilovkových - ale nedokázali jsme si v nich pomoci. Když se nedá gól, tak se nemůže vyhrát. Měli jsme dobrý začátek a kluci pracovali, jak měli, dělali si své věci, potom jsme však udělali takovou zbytečnou minelu, kdy jsme špatně vystřídali a Vary nás za to potrestaly. Vždy, když se stane něco negativního, tak nás to trochu srazí. Bylo pořád hodně času, pořád jsme měli šanci se do utkání vrátit. Obětavost soupeře a jejich gólman nás však dnes připravili o to, abychom byli trochu více aktivní v koncovce," řekl kouč obránců Komety Jaroslav Modrý.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:0
(1:0, 1:0, 2:0) Branky a nahrávky: 8. Černoch (Hladonik, O. Beránek), 28. O. Beránek (Černoch, Hladonik), 47. Jiskra (Gríger, Kangasniemi), 51. O. Procházka (O. Beránek, Černoch). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Diváci: 4527. Sestavy: Karlovy Vary: Frodl - Havlín, Plutnar, Pulpán, Dlapa, Stříteský, Huttula, D. Mikyska - O. Beránek, Černoch, Hladonik - Kangasniemi, Gríger, T. Rachůnek - Zetterberg, Jiskra, Redlich - O. Procházka, Kofroň, Koffer. Trenér: Bruk. Brno: D. Furch - Gazda, Kučeřík, Holland, Lintuniemi, Ščotka, Ďaloga, L. Kaňák - Moses, Holík, Okál - A. Zbořil, Cingeľ, K. Pospíšil - Flek, Marcinko, Kohout - Jenyš, Vincour, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, Kometa, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa znovu nevstřelila branku a podruhé prohrála. Nestačila na Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.