Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometě start do extraligy nevyšel. Hradci Králové doma nedala branku a prohrála

, aktualizováno 15. září 2023, 21:30

Takový start do extraligy si hokejisté brněnské Komety nepředstavovali. Před domácím publikem v prvním kole podlehli loňskému vicemistrovi z Hradce Králové 0:4. Hosté o výhře rozhodli díky povedené první třetině. Zbytek utkání už pak Východočeši kontrolovali a připsali si první tři body v sezoně.

Zajímavá první třetina nabídla pohledný hokej z obou stran. Ve třetí minutě poprvé zahrozila Kometa, když se před bránou po odražené střele objevil Zbořil. Brněnský rodák chtěl propasírovat kotouč mezi Bartošákovými betony, ale neuspěl. O chvíli později vystrčili růžky i hosté, Jergl zachytil na útočné modré kotouč a řítil se sám na Furcha, ale brněnský gólman jeho nájezd zneškodnil. 

Hradečtí začali být postupem času nebezpečnější a také se dostali ve 12. minutě do vedení. Šťastný vyhrál buly přímo na Pavelku a jeho nahození skončilo mezi Furchovými betony. Kometa dostala pět minut před koncem úvodní části k dispozici přesilovku, mnoho šancí si v ní ovšem nevytvořila. A tak znovu udeřili Východočeši po jednoduché akci. Z osy hřiště vypálil Okuliar a do jeho pokusu šikovně vložil hůl na hranici brankoviště Tamáši.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Kometa stále hrála do plné hradecké defenzívy, přes kterou nemohla najít cestu. Naopak uvolněný Mountfield stále chodil do rychlých výpadů, Zachar a pak také Blain prověřili pozorného Furcha. Zvýšit hradecké vedení mohl aktivní Tamáši, jenže u zadní tyče vystrčil brněnský brankář beton a překazil hostům radost.

Brňané se mohli dostat do hry z druhé přesilovky v zápase, ale několik střel zablokovala hradecké obrana včetně Bartošáka. Necelé dvě minuty před koncem druhé části hry se přeci jen měnilo potřetí skóre. Tamáši postupoval na Furcha z levé strany a orazítkoval tyčku brněnské branky, puk se však ke smůle Komety odrazil k Zacharovi, který jej uklidil do odkryté části.

Kometa se snažila, ale bylo vidět, že to prostě nejde. Zápas navíc dohrála bez zraněného Kollára, kterého odvezla sanitka s podezřením na zlomené zápěstí, trenér Patrik Martinec tak více jak dvě třetiny musel točit jen jedenáct útočníků. Domácí měli k dispozici v utkání celkem čtyři přesilovky, jenže žádnou nedokázali využít.

Naopak Hradec byl nebezpečný i ve vlastním oslabení. Radovan Pavlík se díky své rychlosti dostal do samostatného úniku, ale trefil jen Furchovu tyč. V čase 59:16 se hosté dočkali ještě jedné branky, Jank prostřelil od modré clonící protihráče a bylo jasné, že si Mountfield odvezu výhru 4:0. V bratrském souboji koučů se tak radoval hostující Tomáš Martinec.

Hlasy trenérů

Patrik Martinec (Brno): Nám se vstup do soutěže nepovedl, Hradec byl lepší díky pohybu, forčekinku. Připravovali jsme se na to, ale nedokázali jsme si s tím poradit. Za stavu 0:2 jsme s tím výsledkem chtěli něco udělat, ale nepodařilo se nám dát kontaktní gól. Mrzí nás prohra, ale ještě víc nás mrzí zranění Andreje Kollára, který vypadl na hodně dlouhou dobu. Má nadvakrát zlomenou ruku a čeká ho operace.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): V prvním zápase sezony chce každý tým vyhrát a my jsme nebyli výjimkou. V první třetině bylo důležité, že jsme přečkali šance Komety a podařilo se naopak skórovat nám. Tým se uklidnil, nabral sebevědomí a věřil, že na Kometě může uspět. Brno má výborné mužstvo, zápas jsme si komplikovali zbytečnými vyloučeními, ale odvedli jsme v nich skvělou práci, a to byl klíč k tomu, proč jsme dnes dokázali uspět.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. T. Pavelka (Šťastný), 17. Tamáši (Okuliar), 39. Zachar (Tamáši, Jasper), 60. Jank (Eberle). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 6672.
Brno: D. Furch - Ščotka, Ďaloga, Gazda, Kučeřík, Lintuniemi, L. Kaňák, Holland - Moses, Holík, Cingeľ - K. Pospíšil, Kollár, Zaťovič - Flek, Marcinko, Kohout - Kratochvíl, A. Zbořil, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Hradec: Bartošák - Blain, Kalina, Freibergs, P. Marcel, F. Pavlík, T. Pavelka, Jank - Eberle, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Tamáši, Okuliar - Šťastný, Lalancette, Perret - Jasper, Zachar, M. Chalupa. Trenér: T. Martinec.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Markéta Křížová

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Hradec Králové, První kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometě start do extraligy nevyšel. Hradci Králové doma nedala branku a prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.