Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ulovila posilu do obrany. Z mistrovského Třince přivedla defenzivního specialistu

Hokejisté brněnské Komety hlásí devátou posilu před startem extraligového ročníků. Brno tentokrát lovilo v kádru mistrovského Třince, ze kterého přivedlo zadáka Jana Zahradníčka. Od šestadvacetiletého obránce jihomoravský celek očekává především zkvalitnění defenzivy.

Zahradníček pochází z Nového Jičína. Většinu kariéru ale strávil v dresu třineckých Ocelářů, s nimiž třikrát zvedl nad hlavu mistrovský pohár. Nyní si defenzivně laděný obránce vyzkouší poprvé angažmá v jiném extraligovém klubu. Smlouvu podepsal v Kometě, která chce v novém ročníku extraligy znovu atakovat přední příčky.

„S přípravou na ledě jsem začal v Havířově. Když se mi ozvala Kometa, velice rychle jsme se domluvili na podmínkách. V pátek mi volal pan trenér Martinec, bavili jsme se o tom, jaká by měla být moje pozice v týmu. V pondělí už jsem se hlásil na tréninku. Jsem moc rád, že tady můžu být. Kometa má obrovskou tradici a historii, obrovsky se těším na novou výzvu,“ uvedl Jan Zahradníček po podpisu smlouvy na klubovém webu.

Bývalý mládežnický reprezentant i juniorský mistr republiky bude plnit v jihomoravském celku zejména defenzivní úkoly. Loni posbíral 34 startů, ve kterých si připsal sedm kanadských bodů za gól a šest asistencí. „Honza nasbíral v minulých sezónách spoustu zkušeností v první lize a především v třinecké organizaci. Měli jsme ho v hledáčku a když nám jeho staronoví spoluhráči potvrdili i jeho charakterové vlastnosti, usnadnilo to situaci a domluvili jsme se na smlouvě,“ dodal hlavní trenér Patrik Martinec, kterému před sezonou dorazilo devět nových hráčů.

Brno přivedlo brankáře brankáře Štěpána Lukeše (Karlovy Vary), obránce Lukáše Kaňáka (Třinec), Alex Lintuniemiho (Mladá Boleslav) a Daniela Gazdu (Zlín) nebo útočníky Tomáše Marcinka (Třinec), Martina Kohouta (Karlovy Vary), Lukáše Cingeľa (Hradec Králové) či Američana Steva Mosese, který na jih Moravy zamířil z finské Hämeenlinny. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc Třinec

Štítky Brno, Kometa, Třinec, Extraliga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ulovila posilu do obrany. Z mistrovského Třince přivedla defenzivního specialistu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.