Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa ulovila zahraniční posilu. Do obrany angažovala finského obra Lintuniemiho

Brněnská Kometa hlásí osmou posilu před novým extraligovým ročníkem. Dres Brňanů oblékne finský obránce Alex Lintuniemi, který poslední dvě sezony strávil v Mladé Boleslavi. Od angažování sedmadvacetiletého si Brno slibuje zvýšení důrazu i produktivitu.

Fin původem z Helsinek má zkušenosti z finské nejvyšší soutěže, ruské KHL nebo nižších zámořských soutěží. Poslední dvě sezony patřil ke stěžejním hráčům Mladé Boleslavi. Po konci ve středočeském klubu se rozhodl 192 centimetrů vysoký a přes sto kilo vážící bek pro přestup do Komety. Tam se na něj těší zejména bývalý obránce a nyní asistent kouče Martince Jaroslav Modrý, který urostlého hokejistu v minulosti trénoval. 

„V Alexovi jsme našli vyzrálého beka v nejlepším hokejovém věku. Za svou dosavadní kariéru nasbíral hodně zkušeností, je silný na puku, nebojí se osobních soubojů a zároveň je kreativní, což je perfektní kombinace. Navíc umí výrazně podpořit útok,“ uvedl na klubovém webu Jaroslav Modrý, který si pochvaluje i veselou povahu Fina. 

Finského reprezentanta si Brňané dobře pamatují z letošních soubojů z předkola play-off, v němž se zahraniční hokejista třikrát brankově prosadil. „V loňském play-off navíc ukázal, že umí být produktivní a nezalekne se důležitých momentů. Vlastně to bylo přesně naopak, všichni jsme viděli, že v těch nejvypjatějších situacích se mu povedlo vždy něco navíc. Kdybych já měl na výběr, rozhodně bych hrál radši s ním než proti němu,“ dodal Jaroslav Modrý, který hráč dříve trénoval v AHL týmu Ontario Reign. Ten je farmou Los Angeles Kings.

Brno představilo před letošní sezonou už osmou posilu. Kromě Lintuniemiho podepsalo brankáře Štěpána Lukeše (Karlovy Vary), obránce Lukáše Kaňáka (Třinec) a Daniela Gazdu (Zlín) nebo útočníky Tomáše Marcinka (Třinec), Martina Kohouta (Karlovy Vary), Lukáše Cingeľa (Hradec Králové) a nedávno Američana Steva Mosese, který na jih Moravy zamířil z finské Hämeenlinny. 

V Brně naopak dále nebude působit Marek Čiliak, který zamířil do Francie, obránce Marek Hrbas a útočníci Kim Strömberg či Radek Koblížek. Nejcitelnější ale vnímá Martinec odchody Luboše Horkého do Finska a Tomáše Kundrátka, jenž se po roce v Brně vrátil do Třince.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Mladá Boleslav

Štítky Kometa, Brno, Boleslav, Mladá, Přestupy, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ulovila zahraniční posilu. Do obrany angažovala finského obra Lintuniemiho  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.