Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa zbrojí na ligu. Přivedla pět nových hráčů

Novými posilami hokejové Komety Brno jsou brankář Štěpán Lukeš, obránci Daniel Gazda s Lukášem Kaňákem a útočníci Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko a Martin Kohout. Z hostování se vrací dva odchovanci - útočníci Petr Kratochvíl s Pavlem Jenyšem. Kometa to oznámila na klubovém webu.

Lukeš vytvoří brankářskou dvojici s Dominikem Furchem. Uplynulou sezonu odchytal sedmadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru za Karlovy Vary. V základní části nastoupil do 31 utkání, v průměru inkasoval 3,13 branky, měl úspěšnost zásahů 90,18 procenta a třikrát udržel čisté konto. V předkole play off zasáhl do dvou zápasů (průměr 4,5 a úspěšnost 80 procent).

Majitel klubu a generální manažer Libor Zábranský uvedl, že Kometa ukončila smlouvu se zkušeným slovenským gólmanem Markem Čiliakem. Šestadvacetiletý Kaňák přichází jako čerstvý extraligový šampion z Třince, kam se přesunul v rozehrané sezoně z Plzně. Sedminásobný reprezentant odehrál v základní části za obě mužstva celkem 47 utkání s bilancí čtyř branek a 13 přihrávek. K zisku čtvrtého titulu Ocelářů v řadě pomohl v play off během 15 startů čtyřmi body (2+2).

Další posilou obranných řad je pětadvacetiletý Gazda, jenž se během posledního ročníku mihl v extralize díky hostování v Českých Budějovicích, za něž odehrál devět utkání a nastřádal pět bodů (3+2). Jinak byl oporou Zlína na cestě za triumfem v první lize, v níž nastoupil včetně play off do 56 utkání a zaznamenal 34 bodů (10+24). V baráži o extraligu proti Kladnu vyšel za čtyři duely bodově naprázdno. Spolu s Kaňákem vybojoval další extraligový titul pro Oceláře zkušený Marcinko.

Pětatřicetiletý slovenský centr, jenž v kariéře okusil zámořskou AHL, švédskou ligu i KHL, působil pod Javorovým vrchem od roku 2017. Byl u všech čtyř prvenství v řadě, která Oceláři vybojovali. Účastník tří světových šampionátů odehrál v poslední sezoně 41 zápasů základní části a připsal si 31 bodů (10+21), ve 20 utkáních play off připojil 13 bodů (5+8).

Reprezentační zkušenosti má i jeho třicetiletý krajan Cingeľ, jenž v posledních šesti sezonách působil v Hradci Králové, který byl soupeřem Slezanů ve finálové sérii. V 51 kláních základní části dal Cingeľ 11 branek a u 21 gólů asistoval. Ve vyřazovacích bojích nastoupil jen čtyřikrát a dvakrát skóroval. Osmadvacetiletý Kohout patřil k ofenzivním lídrům Karlových Varů, kam se přestěhoval před 11 lety z mateřského Vsetína. Ve 47 utkáních základní části uplynulého ročníku si připsal 23 bodů (11+12), v předkole play off přidal za čtyři zápasy gól a nahrávku. Letní příprava Komety odstartuje v úterý 9. května.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hokejkv.cz

Štítky hokej, kometa brno, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zbrojí na ligu. Přivedla pět nových hráčů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.