Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa nad propastí. Brnu hrozí po prohře s Vítkovicemi konec sezony

, aktualizováno 25. března 2023, 20:45

Hokejisté brněnské Komety nezvládli pátý čtvrtfinálový duel a prohráli ve Vítkovicích nejtěsnějším možným skóre 0:1. Utkání, v němž kralovali oba brankáři, rozhodl ve třetí třetině Peter Mueller. Ostravští mají možnost ukončit sérii v pondělí v Brně.

Oba týmy nastoupily do zápasu bez potrestaných hráčů, Kometě vynuceně chyběl obránce Kovář, Vítkovicím Holland. Hned v úvodu si oba týmy vyzkoušely hru v početní výhodě, využít ji však nedokázaly. Do první výraznější šance se dostal ve 14. minutě brněnský Horký, jenž přešel před obránce Gewieseho, brankář Stezka si ale s jeho samostatným nájezdem poradil.

Vzápětí se do podobné situace probíjel za Vítkovice Lakatoš, i díky bránícímu Ďalogovi však gólman Furch tolik práce neměl. Při Kundrátkově vyloučení si poté poradil i s brejkem Fleka. Zatímco v první části byly střelecky aktivnější Ostravané, ve druhé třetině byla nebezpečnější Kometa. Kriegerův faul ale potrestat nedokázala. Do slibné šance se protlačil Strömberg, Stezka byl ale připraven. Ve 29. minutě poté reprezentační gólman vyrazil i střelu volného Okála, který tak nedokázal otevřít skóre.

Hned po pár sekundách třetí třetiny se dostal do šance Krieger, Furcha však nepřekonal. Brňané následně nevyužili další přesilovku a již ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě měl Stezka štěstí, když jej prostřelil Holík, puk ale skončil vedle pravé tyčky.

Jako první se tak mezi střelce zapsal ostravský Mueller, jenž zakončil samostatnou akci Fridricha, který projel celé kluziště. Vítkovice ožily, tlačily se do útoku a blízko další branky byl v 50. minutě Kalus. Jeho střela ale skončila na pravé tyči. Vítkovice to ale mrzet nemuselo, těsnou výhru dokázaly udržet až do konce. Brno nedokázalo vyrovnat a vynutit si prodloužení ani v krátké power play.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 47. Mueller (Fridrich, Gewiese). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 9833 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, Kotala - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Zembol, Boltvan, J. Ondráček - A. Zbořil, Strömberg, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno/Markéta Křížová

Štítky Brno, sport, hokej, Kometa, HC Kometa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa nad propastí. Brnu hrozí po prohře s Vítkovicemi konec sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.