Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Kometa přemohla Olomouc. K výhře Brno dovedl bezchybný Furch

Hokejisté brněnské Komety si připisují druhou výhru v řadě, když v padesátém kole extraligy porazili na domácím ledě Olomouc 3:0. K výhře dovedl Brno bezchybný výkon brankář Furch, který si připsal šestou nulu v sezoně. Kometa se díky výhře bodově dotáhla na Hanáky a patři jí osmé místo. Olomouc je na sedmém příčce.

Olomouc dokázala z posledních devíti zápasů vyhrát pouze dvakrát, na rozdíl od svých konkurentů v boji o sedmé či osmé místo, které zajišťuje lepší pozici pro předkolo play off, mají Hanáci k dobru úterní dohrávku na Spartě.

V opatrném začátku zahrozili náznakem střeleckých příležitostí domácí Horký s Kollárem, skóre se ale měnilo po kuriózní situaci. Brno vytěžilo gól ve vlastním oslabení a dobrém forčekinku, když Konráda zaskočil z téměř nulového úhlu a ještě bekhendem od mantinelu Flek.

Duel pak rozkouskovala řada vyloučení na obou stranách, pět minut dostali za bitku domácí Kučeřík a hostující Švrček. Ve vlastním oslabení se také zrodila šance Kuska, jehož nájezd z pravého křídla zlikvidoval Furch.

Kometa v úvodu druhé třetiny nevyužila minutu trvající výhodu dvou hráčů na ledě, ale náladu si spravila pár vteřin po vypršení dalšího olomouckého trestu, když Konráda propálil z mezikruží Koblížek. Příležitost ke korekci měli Hanáci rovněž v početní výhodě, jenže Navrátil trefil jen spojnici tyče a břevna. Lepší a hlavně přesnější koncovku pak prokázali domácí, pas z obranného pásma krásně zužitkoval Vincour a nedal Konrádovi šanci.

Od té doby měla Kometa hru pod kontrolou a pohodu si přenesla i do závěrečného dějství. Důsledně bránila střední pásmo, nepouštěla hosty do předbrankového prostoru. Závěr zápasu přinesl minimum šancí, což vyhovovalo domácímu Furchovi, který udržel čisté konto.

Brno - Olomouc 3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
50. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Flek (Vincour), 25. Koblížek (Holík, Strömberg), 34. Vincour (Ščotka). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Kučeřík (Brno) a Švrček (Olomouc) 5 min. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 6548.
Sestavy: Brno: Furch - Fajmon, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, J. Ondráček - Šalé, Strömberg, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Vincour. Trenér: P. Martinec. Olomouc: Konrád - Dujsík, Rašner, T. Galvas, Švrček, T. Černý, Řezníček, Mareš - J. Navrátil, Kusko, Plášek - Bambula, J. Knotek, Olesz - Menšík, Strapáč, Klimek - A. Rutar, Kučera, Tomeček. Trenér: Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa přemohla Olomouc. K výhře Brno dovedl bezchybný Furch  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.