Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa promarnila nájezdy. Z Litvínova si odváží bod

, aktualizováno 17. února 2023, 22:45

Hokejisté brněnské Komety pohořeli v závěru sedmačtyřicátého kola hokejové extraligy. Domácímu Litvínovu podlehli po nájezdech 2:3, přičemž žádnou z šancí neproměnili. Modrobílí tak klesli na desátou příčku tabulky a do moravské metropole si odváží jeden bod.

Střetnutí s podtitulem Vlasatý zápas podpořilo nadaci Nové háro, která zajišťuje onkologicky nemocným dětem paruky z pravých vlasů. Čestné buly vhodil patron akce, herec Marek Taclík. Úvodní nápor Severočechů zabrzdilo první oslabení. A když se provinili dalším faulem, Brno je potrestalo v dlouhé signalizované výhodě. Kometa místo brankáře Furcha poslala na led šestého hráče a drtivý, víc než minutový tlak přetavila ve vedoucí gól. Pospíšil si sjel za kruhy a nechytatelným golfákem propálil Tomka.

Litvínov zareagoval při následném vyloučení Ďalogy, Stránský v přesilovce nejprve trefil tyčku, pak ovšem Estephan vyšachoval přihrávkou podél brankoviště Furcha a Abdul zametl kotouč do odkryté branky. Druhou třetinu Litvínov načal Estephanovou střelou do tyčky, předznamenal tím nápor domácích. Nevýraznou Kometu v prostřední části hry přestříleli vysoko 23:6. Z ojedinělé šance se však mohl prosadit hostující Ondráček, jenže radost mu sebral skvělý zákrok Tomka betonem.

Když se zkraje třetí třetiny zdálo, že Brňané zapnuli motory, domácí udeřili. V čase 43:00 se kapitán Sukeľ prosmýkl podél mantinelu za branku a přihrál před ní Zdráhalovi, který se odpoutal od dvou obránců a střelou z první rozjásal fanoušky. Potěšit je mohl znovu v 52. minutě, jeho tvrdá střela ovšem narazila do spojnice břevna a tyčky. Platilo nedáš, dostaneš. Chvíli nato po zbytečném vyloučení Jurčíka využil Holík rychlou přesilovkovou souhru a střelou z mezikruží puk pověsil do šibenice litvínovské branky.

V hektickém závěru domácí tlačili, měli i přesilovku, ale Furch svůj celek držel. V prodloužení měl největší šanci brněnský útočník Flek, sólo zakončil střelou, kterou Tomek vyrazil na břevno. V samostatných nájezdech kraloval proti svým bývalým spoluhráčům Tomek, který v Litvínově hostuje právě z Komety. Nepustil ani jednu střelu. Na druhé straně se ve třetí sérii prosadil Hlava a po něm i Stránský, oba Furcha překonali kličkou do bekhendu.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2sn
Branky a nahrávky: 19. Abdul (Estephan, Straka), 43. Zdráhal (Sukeľ, Š. Stránský), 65. rozhodující nájezd Hlava. – 15. Pospíšil (Holík, Ščotka), 53. Horký (Holík, Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Svoboda, Hnát. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3905. Střely na branku: 46:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2. Hráči zápasu: Matúš Sukel - Dominik Furch.
HC Verva Litvínov:
M. Tomek – Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel, Jaks, D. Zeman – Š. Stránský, Sukeľ, Zdráhal – Kudrna, Estephan, Abdul – Fronk, Straka, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
HC Kometa Brno:
Furch – Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Němec – Horký, Holík, Ondráček – Šalé, Zbořil, Zaťovič – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, Vincour.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Edvard Beneš

Štítky kometa brno, verva litvínov, tipsport extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa promarnila nájezdy. Z Litvínova si odváží bod  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.