Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa přišla o vítěznou sérii. Hradci Králové nedala ani branku a prohrála

, aktualizováno 5. února 2023, 19:00

Hokejisté brněnské Komety po čtyřech výhrách v řadě okusili porážku. V osmačtyřicátém kole extraligy na ledě Hradce Králové nevstřelili ani branku a podlehli domácím týmu 0:1. Hradecké dovedl k vítězství finský brankář Kiviaho, který kryl všechny pokusy Brňanů.

V prvním "bratrském" duelu slavil Tomášův Mountfield vítězství v prodloužení, aniž by předtím vedl. Tentokrát vstoupil do utkání lépe. Ve dvanácté minutě napálil Rosandič chytře puk do brankoviště a kanadský útočník Lalancette ho dorazil pod betonem Furcha do sítě.

Kometa ale svůj výkon postupně zlepšovala a ve druhé třetině byla několikrát blízko vyrovnání. Hosté měli největší šance paradoxně v oslabení, kdy vystihli hradecké chyby. Hrdinou domácích byl brankář Kiviaho. Nejprve vychytal přečíslení Kollára s Ďalogou, proti prvnímu jmenovanému ho pak zachránilo břevno. Těsně před druhou sirénou svou holí senzačně vytěsnil Vincourovu ránu.

Po návratu do hry měl štěstí pro změnu Furch, za nímž zvonila tyč po Chalupově průniku. Pojistku nepřidal ani Perret v přečíslení s Klímou, a tak Kometa držela naději až do samého závěru. V něm fauloval Ďaloga a hosté nepříliš výhodnou hru bez brankáře pět na pět nevyužili. Kometa tak nenavázala na předešlé čtyři extraligové výhry. Domácí naopak vyhráli popáté za sebou. Kouč Tomáš Martinec tak i na druhý pokus přemohl bratra Patrika, který je hlavním koučem Komety.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandič, Werek). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Lhotský, Hynek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4478.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Werek, Lalancette, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - K. Lang, Štohanzl, Chalupa. Trenér: T. Martinec.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Ondráček - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc Mountfield

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa přišla o vítěznou sérii. Hradci Králové nedala ani branku a prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.