Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa slaví druhou výhru v řadě. Uspěla na ledě Jágrova Kladna

, aktualizováno 27. ledna 2023, 21:28

Hokejisté brněnské Komety se podruhé za sebou radují. Ve dvaačtyřicátém kole hokejové extraligy vyhráli na ladě kladenských Rytířů 3:0. Brno uspělo díky povedené první třetině a bezchybnému výkonu brankáře Furcha. Hostům nepomohl k výhře ani Jaromír Jágr.

Poprvé od 11. prosince a nucené pauze kvůli zlomenině nohy naskočil zpátky do sestavy kladenského týmu zkušený útočník Klepiš. Zápas začal hodně nešťastně pro brněnského beka Kundrátka, jenž během prvního střídání inkasoval tvrdý zásah od Filipa, jen ztěžka se zvedal z ledu a pro dnešek tím také dohrál.

Ve druhé minutě prověřil Furchovu pozornost Jágr. V hostujícím dresu zahrozil vážněji jako první Ďaloga, ale ani Brízgala se nenechal zahanbit. Na konci deváté minuty šli Brňané do vedení: obránce Ščotka dostal nabito na kruh a ranou bez přípravy propálil strážce domácí branky.

I v dalším průběhu byl k vidění hlavně tuhý boj s minimem příležitostí, v němž šla hokejová krása stranou. Přesně po 16 minutách přesto odskočili hosté na rozdíl dvou branek, když se z podobné pozice jako Ščotka prosadil ranou zápěstím Okál. Ještě do přestávky mohl snížit Brodecki, jeho pokus však skončil pouze na brankové konstrukci.

Hned v úvodu druhé třetiny mohl snížit Kubík, z dobré pozice však zakončil jen do Furchovy náruče. Vzápětí se jako první v utkání provinil proti pravidlům Ďaloga, Rytířům se ale početní výhoda příliš nepovedla. Krátce před polovinou základní doby nevyužil další šanci domácích na kontaktní gól Filip, vzápětí ujel na druhé straně do sóla Flek, ale Brízgala ho vychytal.

Ve 36. minutě pykali poprvé Kladenští, když byl vyloučen Brodecki. Zanedlouho k němu přisedl na trestnou lavici Pytlík a hráči Komety měli k dispozici 63 sekund přesilovky pět na tři. K využití jim stačilo půl minuty - z kruhu zamířil přesně Pospíšil a zvýšil už na 3:0.

Třetí dějství nabídlo snahu Rytířů o návrat do zápasu, ti však naráželi na pečlivě pracující defenzívu Brňanů. Ve 48. minutě mohl přidat pojistku Holík, ale ztroskotal na Brízgalovi. Hosty to však nijak zásadně mrzet nemuselo. Ačkoliv se bránili v závěru po trestech Ďalogy a Vincoura čtvrt minuty dokonce ve třech proti šesti při hře Kladna bez gólmana, bez větších potíží uhájili nejen výhru, ale i Furchovu nulu.


Kladno 0:3 Kometa
Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Flek, Pospíšil), 16. Okál (Holland), 38. Pospíšil (Kollár, Kučeřík)
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Cibulskis, Veber, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Filip – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Zikmund (A), Jágr – Melka, Pytlík, Beran.
HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Šalé – Vincour (C), Dvořák, Jenyš – Koblížek.
Rozhodčí: Ondráček, Hejduk – Lhotský, Hnát
Diváci: 3389

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Mareš

Štítky Kometa, Brno, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa slaví druhou výhru v řadě. Uspěla na ledě Jágrova Kladna  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.