Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Budujeme novou identitu, hlásí po výhře v Olomouci kouč Komety Modrý

Hokejisté brněnské Komety v předehrávce sedmatřicátého kola uspěli na ledě Olomouce 4:1 a poprvé od konce října naplno bodovali z venkovního utkání. Po zápase, ve kterém Brno uspělo i díky dvěma využitým přesilovkám trefám, byl spokojený i kouč Brňanů Jaroslav Modrý.

Hokejisté Komety Brno zdolali Hanáky potřetí za sebou. Venku uspěli po devíti porážkách poprvé od 30. října, kdy zvítězili v Kladně. Díky druhé výhře z posledních osmi utkání se Kometa posunula z desátého na deváté místo. Olomouc zůstává po páté prohře z uplynulých šesti duelů pátá. 

„Podali skvělý týmový výkon podpořený výborným gólmanem Dominikem Furchem, který nám dal šanci zápas vyhrát. Pomohli jsme si speciálními týmy jak v přesilovce, tak v oslabeních. Díky tomu jsme našli cestu k vítězství,“ hlásil po uktání asistenet trenéra Jaroslav Modrý.

Kometa v posledních týdnech neprožívá ideální období. Naposledy podlehla doma Pardubicím i Mladé Boleslavi, kde schytala vysokou prohru 7:3. Modrý, který nedávno rozšířil trenérskou lavičku, ale věří, že tým jde nahoru a bude stoupat i extraligovou tabulkou. „Snažíme se budovat novou identitu a znovu to nastartovat. Věřím, že jsme provedli krok správným směrem,“ dodal po výhře na Hané Modrý.

HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 50. Plášek (Dujsík) - 34. Flek (Kučeřík, Šalé), 46. Holík, 56. Zaťovič (Kundrátek, A. Zbořil), 59. Kollár. Rozhodčí: Hribik, Pražák - Gebauer, Kis. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 5142.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, T. Černý, Mareš, Švrček, Řezníček, A. Rutar - Bambula, J. Knotek, Orsava - P. Musil, Kunc, Plášek - J. Navrátil, Nahodil, Kusko - Olesz, Anděl, Klimek. Trenér: J. Tomajko.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Ščotka, Gulaši, Hrbas - Horký, Holík, K. Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, A. Zbořil, Raška - Süss, Koblížek, Strömberg. Trenér: P. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Struž

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budujeme novou identitu, hlásí po výhře v Olomouci kouč Komety Modrý  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.