Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bezchybný výkon Čiliaka a dvě trefy Horkého. Kometa si doma poradila s Hradcem

, aktualizováno 30. září 2022, 22:58

Hokejisté brněnské Komety podruhé v sezoně zvítězili za plný počet bodů. V domácím utkání proti marodkou sužovanému Hradci Králové zvítězili 4:0. K výhře nasměroval svěřence Pešouta už ve třetí minutě obránce Gulaši a po dalších brankách kapitána Zaťoviče a dvou trefách Horkého si dokráčelo Brno k výhře, kterou podpořil bezchybným výkonem brankář Čiliak.

Před zápasem nás trenéři upozorňovali, že to budou střílet ze všech pozic, budou nahazovat puky. Počítali jsme s tím, hodně mi pomohli kluci přede mnou, kteří nepouštěli Hradecké do dorážek," řekl Čiliak po zápase.

Domácí kouč Pešout přeházel složení prvních dvou formací a poprvé do utkání zařadil i finskou posilu Sallinena. K nastolení pohody po sérii nezdarů mohla Kometě pomoct úvodní branka už ve 3. minutě, kdy se od mantinelu šikovnou střelou trefil sváteční střelec Gulaši.

Iniciativu ovšem převzal Hradec, který si vytvořil velký tlak a Brňany výrazně přestřílel. V 8. minutě byl blízko vyrovnání Moravec, jenže zblízka nedal. Hru pak rozkouskovala častá vyloučení, přesto mohla nová brněnská akvizice Sallinen zvýšit po přečíslení, ale Růžička jeho blafák vytěsnil mimo.

Brňané na nápor hostí, kteří nedali Čiliakovi vydechnout ani ve druhé třetině, zareagovali skvěle, když po osmi vteřinách využili přesilovku. V ní zaznamenal šestý sezonní gól Horký.

Kometa byla pozorná, téměř bezchybná v obraně a také vysoce efektivní v koncovce. V polovině zápasu po vyhraném buly a střele Ščotky tečoval puk kapitán Zaťovič a domácí vedli 3:0.

Hradecký tlak pokračoval jak na konci druhé, tak na začátku třetí třetiny, jenže jeho hráči si stále lámali zuby na Čiliakovi a obranné vozbě před ním. Hosté pokoušeli štěstí sedm minut před koncem při power play, v ní ale ujel Horký, byl faulován a sudí uznali technický gól, který udělal tečku za zápasem.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Flek, Ščotka), 26. Horký (Zaťovič, Holík), 30. Zaťovič (Ščotka, Sallinen), 54. Horký. Rozhodčí: Ondráček, Pražák - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 5412.
Brno: Čiliak - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Sallinen, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Dufek - Vincour, Malý, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Hradec Králové: J. Růžička - Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl - J. Veselý, Lalancette, R. Pavlík - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, Zachar, Okuliar - Pajer, Štohanzl, Moravec. Trenér: T. Martinec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Extraliga, Brno, Hradec Králové, FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezchybný výkon Čiliaka a dvě trefy Horkého. Kometa si doma poradila s Hradcem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.