Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zemřela legenda hokejové Komety Olejník. S Brnem získal jedenáct titulů

Smutná zpráva dorazila do brněnské Komety. V devadesáti letech zemřela klubová legenda Ladislav Olejník, který s moravským klubem získal jedenáct titulů. Obránce přezdívaný Bosambo žil dlouhodobě v Německu, kam pro srpnové okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968 odešel.

Čestný člen síně slávy brněnské Komety se pyšní tím, že patří k šestici hráčů, kteří posbírali v dresu Brna jedenáct titulů. Bylo v době padesátých a šedesátých let, kdy tehdejší Rudá hvězda válcovala ligu. K tomu má někdejší bek kontě i zisk stříbra a bronzu. Po roce 1968 emigroval z Československa do západního Německa, kde žil až do své smrti. 

Podle brněnského klubu, který informaci zveřejnil na svém webu, se Olejník o dění v Kometě neustále zajímal. Stejně tak zůstal věrný sportovním aktivitám. Nejčastěji se věnoval po skončení kariéry tenisu. 

V brněnském dresu (RH a ZKL) odehrál celkem 332 zápasů s bilancí (46 branek a 64 asistencí). Za tu dobu získal kompletní sbírku medailí, jedenáct zlatých, jednu stříbrnou a dvě bronzové. Za národní tým Československa hrál za B-mužstvo, později v Německu dlouhé roky trénoval, je mimochodem zapsán v síni slávy německého hokeje,“ popsal Kometa na klubovém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Kometa

Štítky Brno, Kometa, Smrt, Hokejista, Ladislav Olejník, Československo, Německo, Varšavská smlouva, hokej, Západní Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela legenda hokejové Komety Olejník. S Brnem získal jedenáct titulů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.