Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometu posílí odchovanci i reprezentační bek. V klubu končí dvojnásobný mistr

Kádr hokejové Komety se rýsuje na novou sezonu. Brno v ní na soupeře vyrukuje reprezentačním obráncem Tomášem Kundrátkem z Třince, útočníkem Radkem Koblížkem a také s odchovancem klubu Janem Dufkem, jenž uplynulý ročník hrál za Mladou Boleslav a Plzeň. Z klubu naopak odchází po šesti letech obránce Tomáš Bartejs.

Pětadvacetiletý Dufek, jenž na sebe v extralize nejvíce upozornil v dresu Zlína, přichází do známého prostředí. V Brně někdejší mládežnický reprezentant působil do roku 2015, kdy se vydal na zkušenou do zámoří. Po návratu z Kanady pendloval mezi první ligou a nejvyšší soutěží, v níž si v posledních třech vydobyl stálou pozici a naskočil i do čtyř reprezentačních zápasů.

Je to nějaká doba, co jsem odešel. Pár let jsem lítal po republice a už mě to přestalo bavit, chtěl jsem domů a hrát za klub, který mám v srdci. Vždycky jsem si chtěl v Kometě zahrát, bude to pro mě splněný sen. Jsem Brňák a hrozně to pro mě znamená, že tady můžu být,“ popsal forvard nastupující na pozici křídla. 

Odchovanci i nová obrana

Dufek se potká v týmu i s dalšími odchovanci, mezi něž patří Luboš Horký, Adam Zbořil nebo čerstvá akvizice klubu čtyřiadvacetiletý Radek Koblížek, který většinu profesionální kariéry strávil ve Finsku, kde nastupoval za Kärpät Oulu nebo KooKoo. Další posilou jihomoravského celku je reprezentační bek a čerstvý držitel mistrovského titulu Tomáš Kundrátek. Dvaatřicetiletý obránce je zatím nejvýraznější posilou brněnské defenzivy. Z té naopak odchází po šesti letech Tomáš Bartejs, který získal s Kometou dva mistrovské tituly. Bojovný hráč podepsal smlouvu v Karlových Varech až do roku 2025.

Další změny v kádru hodlají svěřenci Martina Pešouta představit v následujících dnech. Aktuálně na soupisce nechybí opory jako Martin Zaťovič, Petr Holík nebo Marek Ďaloga. Otazník stále visí nad dalším působením amerického střelce Petera Muellera.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc Berani Zlín/Jiří Antal

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Přestupy, HC Kometa Brno, Jan Dufek, Tomáš Kundrátek, Tomáš Bartejs, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň, BK Mladá Boleslav, PSG Zlín, Kanada, Kärpät Oulu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometu posílí odchovanci i reprezentační bek. V klubu končí dvojnásobný mistr  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.