Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Orli ze Znojma nestačili ani napočtvrté na Salzburg a mají po sezoně

Hokejistům Znojma skončila sezona, když ve čtvrtfinále mezinárodní ICE Hockey League nestačili na favorizovaný Salzburg a pohráli sérii 4:0 na zápasy. Rakouský tým o postupu do semifinále rozhodl včera, když mu na vítězství stačila jediná branka.

Čtyři prohry v řadě zapsali svěřence kanadského kouče Glen Hanlona s favoritem ze Salzburgu. Orli se snažili vrátit sérii ještě do Rakouska, jenže ani na druhý pokus nedokázali doma proti jednom z aspirantů na titul uspět. O vítězství ve včerejším zápase rozhodla jediná branka, kterou vstřelil hned ve druhé minutě hry hostující Järvinen. Znojemští i přes slibné příležitosti puk do branky Lamoureuxe nedopravili. 

Trenér Znojma Hanlon byl i přes prohru s výkonem svých svěřenců i jejich celkovým počínáním v playoff spokojený. „Jako trenér po hráčích chcete, aby na ledě nechali všechno, makali na sto procent a hráli jeden za druhého. To jsme splnili. Dva zápasy jsme ztratili v posledních minutách. Bylo to jediné utkání, kdy jsme prohrávali prakticky od začátku. Jako člověku je pro mě velkou ctí, že jsem se mohl stát členem tohoto týmu: hráči, realizační tým i skvělí fanoušci mi přirostli k srdci,“ popsal trenér s bohatými mezinárodními zkušenostmi, který tým převzal loni v listopadu. I díky němu se nakonec Orlům podařilo uspět v předkole playoff proti Grazu. 

Také trenér hostů nacházel pro Jihomoravany i celu sérii jen slovo uznání. „Cítím úlevu. Každý zápas byl hrozně těsný. Znojmo mělo velkou ofenzivní sílu i kvalitního brankáře, což se prokázalo i v posledním zápase. Jsem pyšný na svůj tým, že sérii zvládl a nyní se už soustředíme na semifinále,“ řekl kouč hostů Matt McIlvane.

Znojmo 0:1 Salzburg
Branky a nahrávky: 2. Järvinen (Brennan, Loney).
Stav série. 0:4
Rozhodčí: Piragić, Trilar – Gatol, Konc.
TESLA ORLI ZNOJMO: Kantor – Culkin, Sedlák, Bartko, Tejnor, Hrabal, Younan, Stránský – Svoboda, Matuš, Kvasnica – Gorčík, Prokeš, Luciani – Ahl, Zubov, Immo – Brittain, Neumann.
EC Red Bull Salzburg :Lamoureux – Heinrich, LoVerde, Dalhuisen, Brennan, Kanzig, Zündel, Harnisch, Stapelfeld – Raffl, Nissner, Schneider – Lebler, Järvinen, Loney – Wukovits, Baltram, Hochkofler – Huber, Leonhardt, Thaler.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hc Orli

Štítky Hokej, Znojmo, ICE, Salzburg, Orli Znojmo, trenér, Glen Hanlon, Rakousko, Tesla Motors, EC Red Bull Salzburg, Matt McIlvane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orli ze Znojma nestačili ani napočtvrté na Salzburg a mají po sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.