Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rána pro Kometu. Mueller vyfasoval po zákroku do slabin Šíra stopku od disciplinárky

Nepříjemná zpráva dorazila do kabiny brněnské Komety, která dnes nastoupí ke čtvrtému utkání extraligového předkola playoff proti Liberci. Svěřenci Jiřího Kalouse prohrávají v sérii 1:2 na zápasy a vyřazení budou odvracet bez elitního útočníka Petera Muellera. Třiatřicetiletého hráče potrestala disciplinární komise jednozápasovým trestem za včerejší zákrok do slabin libereckého útočníka Šíra.

Podnět k disciplinárce podali Severočeši po včerejším utkání v Brně, který Kometa zvítězila 4:2. Konkrétně si tým z Liberce stěžoval na zákrok brněnského forvarda Muellera, jenž ve 46. minutě hry nešetrně udeřil do slabin libereckého Jana Šíra. Za zákrok obdržel od rozhodčích americký střelec dvě minuty za sekání. Nyní jej ještě dodatečně potrestala disciplinárka, která dnes rozhodla o tom, že klíčový hráč Brna si nezahraje jeden zápas. 

Na základě videozáznamu shledal, že hráč se přestupku dopustil bezprostředně po vhazování ve středním pásmu, když nejdříve vědomě umístil hůl mezi nohy stojícího protihráče a následně ho při jejím pohybu vzhůru zasáhl do oblasti rozkroku,“ uvedla disciplinární komise extraligy, jíž vede Viktor Ujčík. 

Brno a Liberec se střetnout dnes od 18:00 znovu na brněnském ledě. V případě úspěchu Liberce skončí Kometě sezona. Jestliže uspějí Brňané, odehraje se rozhodující pátý duel ve čtvrtek na severu Čech. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Kometa, Hokej, Playoff, Liberec, Extraliga, Peter Mueller, Jan Šír, Jiří Kalous, Brno, Viktor Ujčík, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rána pro Kometu. Mueller vyfasoval po zákroku do slabin Šíra stopku od disciplinárky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.