Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberec poprvé v sezoně zdolal Brno, po obratu na ledě Komety je už šestý

Hokejisté Brna podlehli v jediném dnešním utkání, které zbylo na programu 43. kola extraligy po problémech řady týmů s nákazou koronavirem, na domácím ledě Liberci 1:4. Kometa v duelu tabulkových sousedů ještě po polovině zápasu vedla, ale hosté skóre otočili a potřetí za sebou naplno bodovali. K posunu na šesté místo pomohl Bílým Tygrům dvěma góly útočník Marek Zachar. Branku a nahrávku zaznamenal další forvard Tomáš Filippi.

První třetina nabídla vyrovnaný hokej. Mírnější převahu měla Kometa, která byla nejvíc nebezpečná ve své přesilovce. V ní měl obrovskou šanci Holík, který už viděl položeného Kváču, ale trefil pouze horní tyčku. Poté ještě pálil Horký z mezikruží, ale liberecký gólman byl připraven.

I dnešní kapitán Mueller, jemuž připadlo "céčko" při disciplinárním trestu Zaťoviče, si hledal volný prostor k zakončení, ale hosté jej pohlídali. Bílí Tygři toho v prvním dějství moc neměli, všechny rány s jistotou pochytal pozorný Sedláček. Nejvíc nebezpečný byl pokus Birnera, brněnský brankář však zasáhl betony včas.

Druhá třetina už snesla daleko přísnější měřítka. Hrál se parádní ofenzivní hokej a hned po dvou minutách se brněnská aréna dočkala gólu. Vincour hrající 200. zápas za Kometu ujížděl s Pavlíkem ve dvojici proti jednomu bekovi, přihrál na svého parťáka a ten překonal Kváču. Pavlík i nadále hýřil pohybem a krátce po svém gólu mohl přidat další. Jel sám na libereckého brankáře, ale samostatný únik neproměnil.

A pak začaly zvonit tyčky. Kometa v první třetině trefila Holíkem jednu a ve druhé následovala rychlopalba. Za polovinou utkání trefil konstrukci Šik, pak v přesilovce Mueller a z dorážky také Horký. Jenže místo výraznějšího vedení přišel trest. Liberec byl po celé utkání výrazně lepší na buly; po jednom z nich se ocitl v dobré pozici Zachar a prostřelil Sedláčka mezi betony - 1:1. Kometa však měla k dispozici další početní výhodu a v ní trefil Mueller - jak jinak - horní tyčku.

Nevyužité šance mohly Brňany mrzet, protože i Severočeši upalovali sami na gólmana. Zacharovu akci však zneškodnil Sedláček. Samotný závěr druhé části patřil opět Kometě, která hrála znovu přesilovku a Holík pošesté zazvonil na horní konstrukci branky. Ačkoliv byli domácí jednoznačně lepším týmem, po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané.

V posledním dějství se hrál spíše opatrnější hokej, mnoho šancí k vidění nebylo. Jedna přišla na začátku 49. minuty a hned z toho byl gól. Štibingerovu střelu Sedláček vyrazil před branku, kde byl pohotový Birner a puk zapadl do sítě - 1:2. Kometa musela neustále hrát do plných a soupeř už jen spoléhal na brejky. Jeden z nich málem využil Jelínek a nebezpečně vypadala i akce Ordoše.

Brňané v závěru zkusili hru bez brankáře, jenže místo toho, aby si vyrovnáním vynutili prodloužení, dvakrát inkasovali. Nejprve trefil odkrytou branku Zachar a pak ještě i Filippi. Kometa tak prohrála 1:4 a odevzdala Liberci body poprvé v sezoně.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Godla

Štítky Kometa, hokej, Extraliga, Liberec, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, Marek Zachar, Tomáš Filippi, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec poprvé v sezoně zdolal Brno, po obratu na ledě Komety je už šestý  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.