Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa potřetí v sezoně podlehla hokejistům Vítkovic

Hokejisté Vítkovic vyhráli v jediném dnešním utkání 41. kola extraligy v Brně 6:3 a moravského rivala porazili i potřetí v sezoně. O vítězství rozhodli dvěma góly během minuty a půl ve třetí třetině. Dvakrát se v zápase trefil Lukáš Krenželok, který byl kapitánem za absentujícího Romana Poláka. Kometa neuspěla v domácím prostředí po sérii pěti výher, Vítkovice se v neúplné tabulce bodově dotáhly na čtvrtou Plzeň.

Brno začalo snahou o nápor, ale ve třetí minutě ho zmrazila chyba Kučeříka, který ve vlastním obranném pásmu "namazal" do ideální pozice Chlánovi, ten nedal Tomkovi šanci a otevřel skóre.

Hosté se po zisku vedení semkli ještě více do obranného bloku a vytvořili před Stezkou téměř neprostupnou bariéru. Nepřekonal ji v přesilovce ani Mueller ani Střondala, a tak vyrovnání přišlo až po ofenzivním nájezdu obránce Tanseyho.

Hokej s důrazem na obranu se hrál i v dalším průběhu. Hodně se bojovalo o střední pásmo, šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Až se z nenápadné akce po pravém křídle procpal před Tomka Marosz a přesnou trefou do horního růžku znovu překlopil vedení na stranu Vítkovic.

Odpověď Brna dlouho nepřicházela, naopak hostující tým lépe bruslil a vytvářel si územní převahu s šancí Kováře na zvýšení náskoku. Kometě nepomohla ani přesilovka, opět dobře ubráněná vítkovickou čtveřicí.

Před koncem třetiny si vybral smolný okamžik brněnský gólman Tomek, když mu puk propadl za záda a došoural se za čáru. Platnost gólu potvrdilo video. Brněnské chmury ale částečně smazal Mueller, který se 21. gólem sezony osamostatnil v čele střelecké tabulky i kanadského bodování extraligy.

Kometa srovnala gólový krok hned na začátku třetího dějství, Rákosův pas z rohu kluziště protlačil zblízka za Stezkova záda Vincour.

Domácí hokejisty srovnání nakoplo, poprvé v zápase získali územní převahu, ale jen na chvíli. Vítkovická defenziva byla i nadále pevná a ofenziva produktivnější, Krenželok zblízka podruhé překonal Tomka. Definitivně pak chybující Kometu dorazil po brejku Flick a zajistil Vítkovicím třetí vítězství ze čtyř posledních venkovních zápasů, které gólem do prázdné branky ještě zpečetil Hruška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Sport, hokej, extraliga, 41. kolo, Brno, Vítkovice, MFK Vítkovice, hokejista, HC Kometa Brno, Lukáš Krenželok, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa potřetí v sezoně podlehla hokejistům Vítkovic  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.