Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa zvládla drama s Pardubicemi a připsala si první tříbodovou výhru v sezoně

Hokejisté Brna zvítězili v předehrávce 4. kola extraligy nad Pardubicemi 3:2. O své první výhře za tři body v sezoně rozhodli třemi góly během pěti minut první třetiny, kdy se prosadili Alexandre Mallet, Peter Mueller a Daniel Rákos. Hosté ve třetí třetině dokázali zápas výrazně zdramatizovat, vyrovnat se jim ale nepodařilo a prohráli podruhé za sebou.

Po opatrném začátku určila průběh zápasu šťastná branka domácích ve 12. minutě. Mallet nahazoval puk napříč útočným pásmem, jeho směr výrazně změnil Poulíček a Frodl už nestihl zareagovat. Za 25 vteřin poté přidal druhý gól po kombinaci prvního útoku Mueller a pardubickou zkázu prvního dějství dokonal Rákos ve vlastním oslabení, čímž vyhnal z brankoviště Frodla. Čtyřiatřicetiletý útočník tak gólově oslavil svůj 700. zápas v extralize.

Frodlův nástupce Klouček se vyznamenal při nájezdu Malleta ve 28. minutě a držel svůj tým v naději. Brňané ale nadále kontrolovali hru, byli nebezpečnější a důraznější. I proto se Pardubicím těžko vracelo do utkání, první gól měl na holi při ojedinělém brejku Camara, ale Tomek jej vychytal a následně zlikvidoval i pokus Rohlíka z mezikruží. Bez efektu skončila i pardubická přesilovka na konci druhé třetiny.

Pardubice se ale nevzdaly. Během necelé minuty v úvodu třetí třetiny dvěma střelami ze střední vzdálenosti dvakrát vymetly horní růžek Tomkovy branky a snížily na rozdíl jediného gólu. Nejprve se prosadil Říčka a poté obránce Vála. Vyrovnání měl na hokejce Mikuš v 52. minutě, ale trefil jen tyč. Kometa ustála nejen oslabení, v němž mohl dát její čtvrtý gól po sólu Zaťovič, ale i závěrečnou power play Dynama. Tomkovi podruhé pomohla branková konstrukce, tentokráte po střele Říčky. Kometa tak porazila Pardubice teprve podruhé z osmi posledních utkání.

Kometa – Pardubice 
3:2 (3:0, 0:0. 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Mallet, 12. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 17. Rákos (Kučeřík) – 44. Říčka (Nakládal, Mikuš), 45. Vála (Anděl, Nakládal)
HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, Mueller – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Dočekal.HC Dynamo Pardubice: Frodl (17. Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Kolář, Vála – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Extraliga, Brno, Pardubice, FK Pardubice, Alexandre Mallet, Peter Mueller, Daniel Rákos, FC Zbrojovka Brno, HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zvládla drama s Pardubicemi a připsala si první tříbodovou výhru v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.