Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa už hlásí náhradu za Plekance. Brněnský dres oblékne mistr světa Jakub Klepiš

Po nedávném odchodu Tomáše Plekance hledala Kometa náhradu na jeho místo. A podařilo se. Brněnský klub v úterý oznámil příchod zkušené posily. Modrobílý dres bude nově oblékat mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš. Zkušený centr strávil poslední čtyři roky v Mladé Boleslavi.

Klepiš začínal s hokejem v pražské Spartě, odkud se však brzy přesunul do konkurenční Slavie. V ní nastupoval za dorost, juniorku a poté i za první mužstvo. Pod vedením kouče Vladimíra Růžičky získal v sešívaném dresu dva tituly, jedno stříbro a první extraligové zkušenosti. Další šel následně sbírat do zámoří, kde postupně nastupoval ve WHL, AHL a dočkal se i nejslavnější NHL.

Ačkoliv ho draftovala Ottawa, Klepiš všech svých 66 zápasů odehrál ve Washingtonu Capitals (4+10). Největším úspěchem jeho zámořské mise je bezesporu vítězství v Calderově poháru v sezoně 2005/2006 v dresu Hershey Bears.

Dva tituly z KHL a finálová cesta pražského Lva

Po návratu ze zámoří zamířil zpět do Slavie, ale jen na chvíli, protože na dalších šest let se upsal ruské KHL. I v této soutěži slavil velké úspěchy, první dva roky strávil v Omsku, následovala rovněž dvouletá štace v Ufě a tam zisk prvního Gagarinova poháru. O rok později přešel do Dynama Moskva a Klepišovi se podařilo získat druhý mistrovský titul.

Na pomyslný hattrick útočil s pražským Lvem, který si v rámci KHL vyzkoušel krátkou epizodní roli. V ní však rozhodně nepaběrkoval a mnoho nechybělo, aby v sezoně 2013/2014 celou soutěž i vyhrál. Klepiš se v týmu potkal například se svým staronovým spoluhráčem Ondřejem Němcem, případně s bývalým komeťákem Jakubem Krejčíkem.

Mistr ligy i světa

Jeho poslední zahraničí štací byl před pět lety švédský Färjestad. Poté už ale Klepiš zůstal v české extralize. Dva roky bojoval v dresu Ocelářů, v něm si zahrál i finále, ale nakonec musel brát „pouze“ stříbrné medaile. Jak už bylo zmíněno, poslední čtyři roky oblékal dres Mladé Boleslavi, kde byl i kapitánem.

Klepišova kariéra je úzce spjata s národním týmem. Jeho výčet úspěchů začal už v kategorii U18, kde bral na MS této věkové kategorie bronzové medaile. Jeho největším úspěchem v kariéře je však zisk titulu mistrů světa v roce 2010 v Německu. Ke dvěma zlatým medailím ve Slavií pod vedením Vladimíra Růžičky tak pod ním přidal zlato i v reprezentaci České republiky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Kometa Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky Jakub Klepiš, kometa brno, posila, Tomáš Plekanec, BK Mladá Boleslav, HC Slavia Praha, Kontinentální hokejová liga, Vladimír Růžička, HC Sparta Praha, National Hockey League, American Hockey League, Ottawa Senators

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa už hlásí náhradu za Plekance. Brněnský dres oblékne mistr světa Jakub Klepiš  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.