Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa stáhla tříbrankový rozdíl proti Litvínovu a po nájezdech zvítězila

V polovině zápasu Kometa ztrácela tři branky a vypadalo to, že Litvínov si domů odveze tři jasné body, ale v druhé polovině se brněnští hokejisté do soupeřů pořádně opřeli a byli schopni ještě srovnat. Nakonec zvítězili po samostatných nájezdech 4:3.

První třetina? Podle scénáře hostů

První část hry patřila Litvínovu a hned v osmé minutě si Lukáš Válka položil Vejmelku a bekhendem poslal puk do brněnské branky - 0:1. O pět minut později, ke smůle domácích, hosté opět udeřili a Tomáš Pavelka z otočky prostřelil Vejmelku - 0:2.

Druhou třetinu naopak režírovala domácí Kometa

Druhé dvacetiminutovka začala pro Brno špatně a to v podobě přesilovky Litvínova. Hosté však přesilové hry nevyužili. V sedmé minutě však Jan Ščotka napálil puk do sítě brněnské brány a vytvořil tak tříbrankové vedení pro svůj tým - 0:3. Brněnští fanoušci se o pouhých jedenáct vteřin později dočkali první branky, kterou je odměnil Lukáš Kucsera krásnou šibenicí - 1:3. 

V tu chvíli se scénáře celé hry ujala Kometa a vytvářela si spoustu šancí. Druhým úspěšným hráčem se stal brněnský kapitán Zaťovič, který po krásné asistenci s Muellerem a Eratem, poslal puk do prázdné brány - 2:3. 

„Do poloviny utkání jsme byli lepším týmem. Plnili jsme věci, které jsme si řekli. Dostali jsme Brno pod tlak. Využili jsme své šance a dali góly. Zhruba v polovině zápasu jsme začli hrát nedisciplinovaně, udělali jsme zbytečné fauly,“ říká trenér Litvínova Jindřích Kotrla. 

Zápas rozhodly až samostatné nájezdy, kde byla úspěšnější Kometa

V poslední třetině domácí hned ze startu jasně ukázali, že chtějí vyrovnat. Tuto touhu nejlépe vyjádřil opět úspěšný Zaťovič, který srovnal na 3:3. Domácí si vybojovali prodloužení ve kterém žádný z týmů nebodoval a tak se přešlo na samostatné nájezdy. Nájezdy rozhodl v pátém kole Luboš Horký - 4:3. Kometa si před domácím publikem vybojovala dva zasloužené body.  

„Díky nájezdům, v nichž jsme dnes byli šťastnější, jsme zápas otočili. Samozřejmě, ten úvod byl opravdu velmi špatný. Soupeř mohl odskočit na víc gólů, podržel nás Karel Vejmelka. Musíme ale ocenit mužstvo za sílu a za to, že se zvedlo a zápas otočilo ve svůj prospěch,“ hodnotí zápas asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Grulich

Štítky hokej, Kometa, Litvínov, nájezdy, HC Verva Litvínov, prodloužení, Karel Vejmelka, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Pavelka, Jan Ščotka, Lukáš Kucsera, Luboš Horký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa stáhla tříbrankový rozdíl proti Litvínovu a po nájezdech zvítězila  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.